Policie přelstila nájemné vrahy

  • 30
Předstíraná vražda a únos zachránily život známé slovenské právničce a vlivnému podnikateli. Falešné zločiny zinscenovala policie, aby zabránila nájemné vraždě obou lidí plánované na středu. Člověka, který si jejich smrt objednal, se podařilo zatknout.

O vraždě právničky Gabriely Matúškové a tajemném zmizení podnikatele Braňa Prieložného informovala od pondělí slovenská média.

Tělo zastřelené právničky bylo prý nalezeno v lomu u Banské Bystrice, finančník ze známé skupiny Istrokapitál měl být zase unesen. Na dálničním parkovišti u Piešťan se našlo jeho opuštěné a poškozené auto.

Ministr vnitra Vladimír Palko ve středu oznámil, že Matúšková i Prieložný jsou v pořádku a pod ochranou policie. "Branislav P. nebyl unesen a Gabriela M. nebyla zavražděna," uvedl Palko na mimořádné tiskové konferenci.

Policisté podle něj přistoupili k předstírání zločinů, aby oba ochránili, protože byli ve vážném ohrožení života. Palko také ohlásil zatčení muže s iniciálami T. L., který si vraždu právničky a podnikatele objednal. Plánoval prý i smrt dalších čtyř lidí, brzy bude obviněn z přípravy vraždy.

T. L. měl vrahům zaplatit sumu 350 tisíc slovenských korun. Vražedný plán zosnoval kvůli firmě Rašelina Quido, která je v konkurzu. Matúšková je její konkurzní správkyní, firmě blízké Prieložnému zase Rašelina Quido dluží kolem sta milionů korun.

Ministr Palko se omluvil příbuzným obou "zachráněných" za to, že museli pár dní trpět smutkem a nejistotou. Zároveň trvá na tom, že úřady jednaly v souladu se zákony.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Slovensko

Video