Policista hlídkuje nad těly mrtvých mafiánů.

Policista hlídkuje nad těly mrtvých mafiánů. | foto: Reuters

Policie našla v Duisburgu šest zastřelených Italů

  • 34
Pět mrtvých Italů objevila v noci policie nedaleko hlavního nádraží v německém Duisburgu. Šestý, těžce zraněný muž zemřel při převozu do nemocnice. Všichni mrtví byli muži ve věku mezi 16 a 39 lety. Zemřeli kulkou do hlavy, ve válce mafiánských klanů.

Policii kolem půl třetí ráno zalarmovala žena, která zaslechla podezřelé zvuky připomínající střelbu. Zastavila policejní hlídku, která náhodou jela okolo.

Policisté okamžitě vyrazili na místo činu a našli pět mrtvých a jednoho těžce zraněného. Čtyři mrtví seděli v černém Volkswagenu Golf, dvě další oběti v bílé dodávce Opel.

Střelba v Duisburgu

Na všech tělech našli kriminalisté střelné zásahy do hlavy. Muž, který byl v době příjezdu policistů ještě naživu, podlehl svým zraněním při převozu do
nemocnice.

Zemřeli ve válce mafií
Styl vraždy, který připomíná popravu, dával od počátku tušit, že zemřeli ve válce mafií. Muži pocházeli z jihoitalskské Kalábrie. To je v Itálii po Sicílii druhý region nejvíce prolezlý mafií.

Podle římské policie patří oběti k rodině Pelle-Romeo z kalabrijské San Lucy. Pachatelé prý naopak pocházejí z klanu Strangio-Nirta, který je s Pelle-Romeovými v dlouhodobém sporu. Duisburská policie zprávy z Říma nepotvrdila.

Policie místo činu neprodyšně uzavřela a hledá na něm stopy. "Snažíme se zajistit každou stopu, i když nám to komplikuje déšť," sdělil podle serveru rp-online policejní mluvčí Hermann-Josef Helmich.

Střelba v Duisburgu

Podle serveru deníku Bild má policie od svědků informace o dvou neznámých lidech, kteří měli utíkat z místa činu. Vyšetřovatelé zkoumají záběry z kamer, které jsou na nedalekém sídle jedné firmy.

Ke střelbě došlo ve čtvrti Neudorf, asi sto metrů od duisburského hlavního nádraží. Podle WDR se jedná o obchodní čtvrť, list WAZ připomíná, že se v blízkosti nachází italská restaurace.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video