Tři čeští zlodějíčci bourali opilí v Polsku (ilustrační foto)

Tři čeští zlodějíčci bourali opilí v Polsku (ilustrační foto) | foto: Michal Šula, MF DNES

Čeští dělníci v Polsku stavěli dálnici, ve volném čase kradli

  • 15
Tři stavební dělníci z Česka bourali v Przeworsku na jihovýchodě Polska. Policie na místě zjistila, že jsou všichni tři zcela opilí, auto je kradené a to včetně autorádia, které odcizili z jiného vozu.

Policisté z Przeworska před několika dny zasahovali u případu, kdy rychle jedoucí Fiat Cinquecento vyjel ze silnice a narazil do plotu kolem blízkého pozemku.

Ve voze cestovali tři mladí Češi, kteří v Polsku pracují na stavbě dálnice. Ukázalo se, že všichni byli zcela opilí a že automobil, v němž jeli, krátce před nehodou ukradli jednomu z návštěvníků místní tancovačky.

Dva skončili s vážnými zraněními v nemocnici, třetí vystřízlivěl na záchytce.

Policisté v autě našli také panel autorádia, který trojice ukradla z auta jiného z účastníků zábavy. V pokoji jednoho z Čechů kriminalisté objevili další předměty ukradené z aut a nářadí, které zmizelo z jednoho autoservisu.

Po čtvrtečním výslechu jednoho ze zlodějů policie zjistila, že za podobné činy se v minulosti dostal do křížku se zákonem i v Česku. Zbývající dva jsou stále v nemocnici. Jak vysoké tresty Čechům hrozí, polská média neuvádějí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: policie, policista, Polsko

Video