Diskuze

Ukrajina jako investiční šance. Do obnovy se hlásí stovky českých firem

Více než čtyři sta miliard dolarů, tak zní odhad škod napáchaných Rusy na Ukrajině za první rok války. Kyjev volá po co nejrychlejším začátku obnovy, Západ masivní investice podmiňuje protikorupčními reformami. Kdo rekonstrukci zaplatí? A je Ukrajina žhavá investiční příležitost? Odpovědi jsme hledali v podcastu Kontext s Tomášem Kopečným, vládním zmocněncem pro rekonstrukci Ukrajiny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

Šance bezesporu velká! První se nabízí otázka, kdo to zaplatí? Tuším, že UA ne. Jenom připomínám, že Fiala se zaručil ža část, nevím ale jakou, dluhů UA. Jenom si říkám, jestli to náhodou nebude tak, že firmy opraví, UA si půjčí a my v rámci garance za dlu to zaplatíme. To by byla opravdu skvělá strategie.

1 2
možnosti
TZ

Sice jsem si myslel, že se mám bát, aby Rus neobsadil Evropu, ale budiž, připusťme, že válka někdy skončí. Takže obnova? Zač, kdy, kdo a pro koho?

1 1
možnosti

a co teprve RF, to bude sance

0 4
možnosti
PP

Jen by mě zajímalo kdo to těm firmám zaplatí. Opět se udělá duhový balíček natisknou se fiktivní peníze. A je zase hotovo. A soukromnici se opět na napakuji na dluh cizích .

6 1
možnosti
IB

Rusák to zaplatí, ať reparacemi dobrovolnými, nebo nedobrovolnými rozprodejem ruského majetku a zlata na západě.

4 3
možnosti
PN

P79e14t21r 48N13o18w78a72k

29. 6. 2023 7:07

Ona už skončila válka?

1 2
možnosti
MC

Oni začali s opravami, jenom co Rusáky z okupovaných území vykopali. Umíš říct jediný racionální důvod proč by u Kyjeva měli čekat na osvobození Krymu?

1 0
možnosti
ML

No jelikož EU si neumí poradit s žádným problémem, migranty,... tak se nebojím ani o to, ze ochrání peníze, investice a ze dohlédne na korupci, stejně to tam zahuci...

5 0
možnosti
JM

J98a43n 71M94a75r94t96i88n

29. 6. 2023 6:56

neschvalujem agresiu Ruska, myslim si vsak ze spolu s rozbitim imperia bolo toto takym tym podruznym planom ked sa nejaky cas dozadu hovorilo o zblizovani ukrajiny s vyspelym zapadnym svetom. Ono ide o prachy skoro na prvom mieste

3 2
možnosti
DH

A ted se podivame do komentaru na to, co si mysli cesti experti se zakladkou z Hornich Misecek a stredni kucharskou z Vrchlabi. Jiste bude nazor investicnich expertu, podnikatelu a svetove elity zcela rozcupovan knedlikem houskovym!

6 3
možnosti
Foto

Spíše napište, kolik a kam budete investovat a co tam budete dělat. To bude zajímavější.

6 1
možnosti
BD

Tady se porcuje medvěd, co ještě běhá po lese.

10 0
možnosti
MO

Tak že by vysloveně běhal... spíš pajdá.

3 1
možnosti
RP

Ukrajina přestává existovat, více jak 10 milionů odešlo daleko dříve než se začalo v roce 2014 válčit, utekly kvůli korupci, chudobě, nebyli schopni se uživit. Nyní utekly další miliony lidi. Ukrajinský prezident válčí ale ne za svoje peníze a USA mu toho zdarma moc nedají. Rusy se vytlačit nepodaří bez třetí světové války, tak co tedy obnovovat za naše peníze a proč tvořit nějakého tygra když si Ukrajinci zemi dávno sami rozkradli a pro koho, kolik lidí se vrátí

15 6
možnosti
Foto

Velice dobře napsáno. Ukrajina nebyl funkční stát již v minulosti. A řekněte, kdo tam po válce zbyde? Spousty mladých a silných lidí odešlo. Nechtějí nejen za Ukrajinu bojovat, ale dá se tušit, že nebudou ji chtít ani budovat. Zůstanou tam, kde jsou. U nás, v Polsku, všude možně. Ukrajina není "sexy" ani pro mnohé Ukrajince. Tak jaký tygr? Mnohem více věřím Bělorusku. Až se to tam otočí.

6 4
možnosti