Diskuze

Po 150 letech se v Německu usadila vlčí smečka

Do Německa se vrátili vlci. Více než 150 let se mělo za to, že byli vlci v Německu vyhubeni, ale v posledních měsících se jich v Dolní Lužici objevila celá smečka. Z polského břehu Nisy a Odry se na německý břeh tyto šelmy plaví od poloviny 90. let. Na východě spolkové země Sasko se ale teď poprvé usídlila nejméně osmičlenná smečka. Místo k přebývání si vybrala na rozsáhlém vojenském cvičišti kolem dolnolužické obce Weisskeissel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

blackpug

19. 3. 2002 7:00
Už to vidím
u nás "zpravodajství"TV NOVA - smečka krvelačných šelem se uadila ve vojenském prostoru.Následuje rozhovor s členem místní myslivecké jednoty "Už se na ně chystáme"jde přece o zdraví našich dětí.(Že po nich střílejí při sáňkování mu ovšem nevadí).Následuje statistika napadení lidí vlky,pak rozhvor s matkou (nejlépe rómskou)na téma bojíme se vycházet z domu,pak ovčák "žádáme náhradu za ev.škody",následuje rozhovor s poslancem ODS "zájmy přírody nesmí být nadřazeny zájmům podnikání" a.t.d.Snad budou mít ti vlci dost rozumu,že zůstanou za kopečkama.
0 0
možnosti

Ivo Horák

18. 3. 2002 14:17
Vztah k přírodě
Oceňuji chvályhodný přístup v Německu. Kontrastuje s přístupem norským, kde udržují stav vlků na minimu přes nesrovnatelně příznivější podmínky pro život této šelmy. Při posuzování vztahu lidí k přírodě nesmíme vycházet z domněnek, ale ze srovnání.
0 0
možnosti