Pět lidí zahynulo při nehodě člunu

  • 5
Při nehodě výletního člunu zahynulo nedaleko Vídně nejméně pět lidí. Loď vezla přes třicet německých turistů na prohlídku podzemního jezera. Neštěstí se stalo v areálu jeskyně Hinterbühl. Podchlazeným turistům pomáhají desítky záchranářů.

Člun plný turistů se dopoledne převrátil. Podle zasahujících hasičů zemřelo nejméně pět lidí. Mezi oběťmi jsou čtyři ženy a jeden muž. Potápěči je vytáhli z vody, oživování už ale bylo neúspěšné.

Přesná příčina nehody zatím není známa. Člun se převrhl nedaleko nástupního mola. Podle neoficiálních informací bylo zřejmě příliš mnoho cestujících na jedné straně lodi. Nerovnoměrně zatížené plavidlo se pak převrátilo. 

Na místě pracuje přes šedesát záchranářů, uvedl server Krone.at. Jejich práci komplikuje panika mezi turisty i to, že vyprošťování pasažérů člunu je možné jen úzkým tunelem.

Zachráněné turisty dopravují vrtulníky do okolních nemocnic. Mezi zasahujícími záchranáři jsou i potápěči. Rakouské úřady zřídily pro příbuzné obětí zvláštní infolinku.

Jeskyně v Hinterbühlu jsou oblíbeným turistickým cílem. Podle rakouské televizní stanice ORF je ročně navštíví dvě stě tisíc lidí.

Potápěči pomáhají v podzemním jezeře v jeskyni Hinterbrühl nedaleko Vídně s vyprošťováním turistů z převrženého motorového člunu. Při nehodě výletní lodi zemřelo pět lidí. (31. května 2004)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: práce, Vídeň

Video