Jen pár kostí a lepidlo. Experti vyvrátili pravost „bytostí nelidského původu“

  • 18
Tak ani tentokrát to nevyšlo. Vědci potvrdili, že „bytosti nelidského původu“, které si loni mohli prohlédnout poslanci mexického parlamentu, jsou podvrh. Panenky a tříprstou ruku někdo sestavil z papíru, kovu a zvířecích i lidských kostí. Ufologové přitom tvrdili, že bytosti pocházejí z Peru a jsou přes tisíc let staré.

„Tyto druhy nejsou součástí naší evoluční historie tady na Zemi. A nejsou to ani nálezy získané z havarovaného UFO. Byly nalezeny v dolech s rozsivkami (řasami) a postupně zkameněly,“ řekl loni na podzim mexickým poslancům novinář a nadšenec do mimozemských civilizací Jaime Maussan, který vypovídal pod přísahou.

Tvrdil také, že téměř třetina DNA vystavených bytostí je „neznámá“. Místem nálezu je prý město Cusco v Peru a stáří objektů kolem tisíce let. Podle Maussana tvory zkoumala Mexická národní autonomní univerzita, kde vědci pro získání důkazů použili radiokarbonovou metodu datování. Rentgen zase prý ukázal, že jedno z tělíček v sobě mělo jistá vejce.

Peruánští vědci pod vedením forenzního archeologa Flavia Estrady vyvrátili tvrzení ufologů, že v Peru objevili přes tisíc let staré „bytosti nelidského původu“. Ve skutečnosti jde o podvrh. (12. ledna 2024)

Veškerá tato tvrzení však nyní rozmetali peruánští vědci. „Závěr je prostý: Jsou to panenky sestavené z kostí zvířat pocházejících z této planety moderními syntetickými lepidly, a tedy nebyly sestrojeny v předhispánských dobách. Nejsou to mimozemšťané, nejsou to ufoni,“ popsal podle agentury AP forenzní archeolog Flavio Estrada, který analýzu „bytostí nelidského původu“ vedl.

Mexičtí poslanci si pozvali ufology. Ti ukázali bytosti „nelidského“ původu

Na rozdíl od Maussana, který panenky prezentoval „nahé“ v prosklených vitrínách, je vědci před páteční tiskovou konferencí v Limě oblékli do pestrobarevných šatů. Upřesnili, že se figurky skládají z papíru, lepidla, kovu a zvířecích kostí, například ptačích nebo psích. Údajná tříprstá ruka zase podle Estrady byla „velmi chabě“ sestrojená z lidských kostí.

Ufolog Maussan o podobném převratném nálezu informoval už v roce 2015. Tehdy bylo místem nálezu město Nazca v Peru. Později se však ukázalo, že nejde o mimozemšťana, nýbrž o tělo zesnulého dítěte.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video