Policista přivádí obžalovanou k soudu

Policista přivádí k soudu v Angers ženu obžalovanou z pedofilních zločinů. Jde o dosud největší proces s pedofily, jaký kdy byl ve Francii uspořádán. Souzeno je 66 lidí. (3. března 2005) | foto: ČTK

Pedofilní klan z periférie vyslechl tresty

  • 11
Ve Francii skončil proces se skupinou pětašedesáti pedofilů. Celé rodiny z dělnického předměstí Angers organizovaně zneužívaly čtyřicet pět dětí, od kojenců po dvanáctileté. Znásilňovaly cizí děti i vlastní potomky. Nejvyšší trest 28 let vězení dostali dva z obžalovaných.

Mezi obžalovanými bylo i 26 žen. Nejvyšší tresty, 28 let vězení, dostali dva muži. Eric J., kterého obžaloba označila za hlavního organizátora celého pedofilního spolku, dostal tento trest za zneužití celkem patnácti dětí.

Philippovi V. přitížilo, že je recidivista. Zatímco teď devětapadesátiletý Philipp V. prznil vnuky, před čtrnácti lety byl odsouzen za znásilnění syna. Ten v současném procesu dostal osmnáctiletý trest. I další obžalovaní přiznali, že byli v dětství zneužíváni.

Další z hlavních organizátorů zneužívání dětí, Jean-Marc J. půjde podle rozsudku do vězení na 26 let. Celkem bylo odsouzeno 62 z pětašedesáti obžalovaných, nejnižšími tresty byly podmínky. Tři souzené soud osvobodil.

O vině či nevině obžalovaných rozhodovala porota devět dní. Porotci museli odpovědět celkem na 1974 otázek týkajících se provinění souzených mužů a žen.

Zneužívaným dětem bylo od šesti měsíců do dvanácti let. V některých případech se děti staly obětí svých rodičů nebo prarodičů. Spis popisuje praktiky pedofilů, při kterých děti křičely bolestí a volaly rodiče.

Většina obžalovaných pochází ze sociálně slabých vrstev. Mnozí z nich prodávali své děti k sexuálním hrátkám sousedům a známým. Za to brali peníze, nebo třeba jen potraviny a cigarety. - více zde

Podle výpovědi dětských obětí se některých sexuálních hrátek účastnili i dobře oblečení lidé, kteří měli zamaskovaný obličej. Jejich totožnost se však nepodařilo vypátrat.

Původně figurovalo v procesu 39 mužů a 27 žen. Jedna z obžalovaných stane před soudem odděleně.

Nejrozsáhlejší pedofilní aféra v číslech

- policie vyšetřovala 72 lidí, stíhání 6 lidí zastaveno, jedna žena se procesu neúčastní ze zdravotních důvodů
- před soudem stanulo 65 lidí, z toho 26 žen a 39 mužů, všichni ve věku 23 až 73 let
- 45 obětí, z toho 19 chlapců a 26 dívek, všichni nyní ve věku 5 až 18 let, v době zneužívání bylo nejmladšímu půl roku, nejstaršímu 12 let
- soud vyslechl 250 svědků
- spis má 25 000 stran, čtení rozsudku zabere několik hodin
- proces začal 3. března a trval 5 měsíců - stál 5 milionů euro

Zdroj: Le Figaro

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video