Diskuze

Pákistán nabídl miliony za hlavy šéfů Talibanu

Pákistán stupňuje ofenzivu proti Talibanu u hranic s Afghánistánem. V místních denících vyšel inzerát vlády, která slibuje odměnu pět milionů dolarů za hlavy vůdců Talibanu. Radikálové se brání a v Rávalpindí nedaleko metropole Islámábádu podnikli zákeřný útok, při kterém zemřelo nejméně 35 lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Č

činčo

2. 11. 2009 15:24
I Pakistán má na duchody!

:-P

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

2. 11. 2009 12:26
:)

NATO by si konečně mělo vzít z pákistánců příklad jak se efektivně vede válka.

0 0
možnosti
OM

Zamete

2. 11. 2009 16:02
Re: :)

Je tu několik podstatných rozdílů. 1) Pákistán bojuje na svém území proti lidem, které chápou - NATO ne. 2) Pákistánci jsou i když v opozici vůči Talibům tak nějak "jejich" - větší pravděpodobnost, že jejich peníze někoho zlákají, než peníze bezvěrců.

Taky se Pakistánci do toho rozhodli opřít, ne jako NATO v Afganistánu, kde jsou ve stejné situaci (spíš horší) jako Rusové v 80tých letech - narozdíl od NATO se Rusové nerozpakovali vyhladit pár vesnic, aby jim ukázali, že se odpor nevyplácí. Nabrali správný směr, ale nedotáhli do konce. Nedá se čekat, že by NATO vojáci udělali aspoň ten první krok. Stále si neuvědomují zakladní podstata války je násilí, stavět a obnovovat se může po ní... Jak pravil poručík Hamáček: Lidí je jako sra..ček. Kruté ale je to tak.

0 0
možnosti