Pád lešení nepřežilo v Německu nejméně pět lidí

  • 4
Nejméně pět lidí zahynulo při zřícení části lešení na stavbě uhelné elektrárny v Grevenbroichu u Neussu na západě Německa. Asi sto metrů vysoká a sto tun těžká konstrukce se zřítila, když do ní narazila část montovaného gigantického kotle. Šest lidí utrpělo těžká zranění a není vyloučeno, že se počet obětí zvýší.

Okolí stavby bylo vzápětí po neštěstí v širokém okruhu uzavřeno. Podle místních orgánů spolkové země Severního Porýní-Vestfálska je pod troskami zasypáno asi deset dělníků, informovala agentura DPA.

Zatím nezjištěný počet montérů se také nachází ve velkých výškách na nezřícených částech lešení, podle dostupných informací ve výšce asi 45 metrů. Neštěstí způsobil pád části velkého kotle z výšky na zem, což poškodilo lešení, oznámila elektrárenská firma RWE, které budovaný objekt patří.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video