Diskuze

Silné zemětřesení v Ósace má tři oběti. Dívku zabila zeď u školního bazénu

Nejméně tři oběti a přes 200 zraněných si vyžádalo pondělní silné zemětřesení o síle 6,1 v prefektuře Ósaka na západě Japonska. Po zemětřesení zůstaly také materiální škody. Varování před vlnou tsunami vydáno nebylo, uvedla agentura DPA.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Dnes ráno sem se spojil se svým dlouholetým přítelem, který tam bydlí a ptal se, jestli je v pořádku. Asi po dvou hodinách mi odpověděl, on i jeho rodina je v pořádku, ale jeho dům je dost poškozen, tak teď budou muset bydlet nějaký čas u příbuzných, než přijde statik a řekne, jestli se to dát opravit a nebo se musí dům strhnout. Kupodivu o tom psal s klidem "angličana" a bez pathosu, oni Japonci už to mají v genech, že je kdykoliv může postihnout přírodní katastrofa (zemětřesení, ničivé tajfúny) a tak když jsou postiženi, berou to s námi nepochopitelným stoicismem.

0 0
možnosti
VR

Nuž, ak by také trafilo Teherán alebo Istanbul, to by boli iné čísla...

0 1
možnosti
LP

Bude nejlepší , když se vědci zabývající se vznikem zemětřasu , zase vrátí od počítačů k pozorování změn v chování zvířat.

0 4
možnosti
MH

Zrovna před dvěma týdny byla konference Asia Oceania Geosciences Society. Škoda, že jste to nepřijel japonským seismologům říct osobně...

2 1
možnosti
TK

No tohle byla trefa primo do stredu. Byt to neco silnejsiho, nebo nekde jinde, tak se nepocitaji stovky zranenych:-/

1 1
možnosti