Ruský prezident Dmitrij Medveděv (13. dubna 2010)

Ruský prezident Dmitrij Medveděv (13. dubna 2010) | foto: AP

Opatřím si iPhone a budu Obamovi posílat SMS, zavěštil si šéf Kremlu

  • 12
Ruský prezident Dmitrij Medveděv nevylučuje, že by v budoucnu mohl otázky světové politiky s šéfem Bílého domu řešit pomocí SMS zpráv. Jejich komunikace je prý nyní těžkopádná a zasloužila by svěží elektronický vánek.

Výdobytky moderní techniky zatím komunikace mezi Bílým domem a Kremlem postrádá. To se ale brzy může změnit a do jejich kontaktů se může vloudit i e-mail nebo krátké textové zprávy SMS.

Šéf Kremlu to před novináři označil za dobrý nápad. Dnešní praxe je podle něj těžkopádná. Než oficiální vzkaz doputuje od úředníka k úředníkovi, trvá to podle ruského prezidenta věčnost.

Ruský prezident Dmitrij Medveděv natáčí videoblog pro ruskou verzi LiveJournal. (22. dubna 2009)

Ruský prezident Dmitrij Medveděv natáčí videoblog pro ruskou verzi LiveJournal. (22. dubna 2009)

"Můžeme si opatřit iPhony a s posíláním SMS hned začít. Mně to není cizí a myslím, že Baracku Obamovi také ne," navrhl prezident. V tom se nemýlil. Obama je známý svou vášní pro BlackBerry a Medveděv je zase zdatný blogger a příznivce mobilu v hodinkách (více o hodinkách šéfa Kremlu čtěte zde).

PRVNÍ PREZIDENT USA S MOBILEM

Baracku Obamovi tajné služby povolily posílat SMS

Ruský prezident soudí, že moderní komunikační prostředky změnily svět. Novinářům se svěřil s tím, že zatímco dřív den zahajoval četbou novin a sledováním televize, dnes surfuje po internetu.

Barack Obama telefonuje při prezidentské kampani v Nevadě

Barack Obama telefonuje při prezidentské kampani v Nevadě

"Je tam všechno a všichni; ti, kdo ruského prezidenta milují, i ti, kdo ho nenávidí. Mám to z první ruky, nikdo mi nic nelakuje," pochvaloval si Medveděv.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video