Vysoké Tatry

Vysoké Tatry - Podzim v Mengusovské dolině ve Vysokých Tatrách | foto: Jakub Turek

Ochrnutého Čecha srazil v Tatrách kámen

  • 12
Český horolezec se zranil při výstupu ve slovenských Vysokých Tatrách. Sedmadvacetiletý ochrnutý muž se vydal s kolegou na Malý Kežmarský štít. Při zdolávání Pravé hrany Weberovky se ale uvolnil skalní blok, který na něj spadl.

Horolezec, který má ochrnuté nohy, po zásahu kamenem spadl ze tří metrů a utrpěl četné odřeniny a velkou tržnou ránu na stehně, uvedl Pavel Svetoň z Letecké záchranné služby Air Transport Europe z Popradu.

Druhý z dvojice horolezců okamžitě zalarmoval záchrannou službu, která na místo vyslala vrtulník s lékařem. Helikoptéra ale v místě neštěstí nedokázala přistát, proto jen v blízkosti vysadila zdravotníka.

Ten zraněného muže ošetřil, poté jej spustil na laně pod stěnu a na vlastních zádech přenesl o několik set metrů na místo, kde jej mohli záchranáři naložit do vrtulníku a dopravit do nemocnice v Popradu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video