Josephine Ochiengová z Keni porodila svého syna 5. listopadu, pojmenovala ho Barack Obama.

Josephine Ochiengová z Keni porodila svého syna 5. listopadu, pojmenovala ho Barack Obama. | foto: Profimedia.cz

Novorozeňata v USA i Africe dostávají jména Barack, Michelle a Obama

  • 54
Nadšení, které vyvolalo zvolení Baracka Obamy příštím prezidentem USA, se projevilo i v porodnicích. Například v nemocnici v keňském městě Kisumu dostala více než polovina dětí narozených krátce po volbách jméno po Baracku a Michelle Obamových.

Pamela Adhiambová, která porodila dvojčata - chlapečka a holčičku, své potomky pojmenovala po příštím prvním páru Spojených států. "Rozhodla jsem dlouho před volbami. I kdyby Obama nevyhrál, dala bych jim stejná jména," řekla.

Z patnácti dětí, které se ve středu narodily v Kisumu, hned pět chlapců dostalo jména Barack Obama a tři děvčátka Michelle, uvedla televizní stanice BBC na svých webových stránkách.

Kisumu leží nedaleko západokeňské vesnice Kogelo, kde se narodil Obamův otec, a příští americký prezident se tam stal hrdinou. - přečtěte si Afrika oslavuje triumf "černého fénixe" Obamy, Keňa vyhlásila státní svátek

Ale "obamamánii" nepodlehli jen čerství rodiče v Keni. Nově narozené Baracky, Michelle či Obamy hlásí také Spojené státy. Například Patrick a Sasha Hallovi z Floridy byli snad první, kteří ve volební den pojmenovali syna Sanjae Obama Fisher. V Arkansasu se ve stejný den narodil Benjamin Barack Kimbrough.

Lakisha Brownová z Marylandu podle listu Examiner nejdříve odvolila a krátce po půlnoci místního času porodila dceru. Pojmenovala ji po Obamových dcerách Sasha Malia Ann Taylor. Podle mluvčího nemocnice dokonce během porodu sledovala Obamův vítězný proslov.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video