Útočníci usekli studentkám hlavu - Třem studentkám usekli hlavu útočníci v indonéské provincii Střední Sulawesi. | foto: Reuters

Neznámí útočníci usekli studentkám hlavu

  • 518
Třem křesťanským studentkám usekli hlavu neznámí muži v neklidné indonéské provincii Střední Sulawesi. Další dívky vážně zranili. Jedné z napadených se podařilo před útočníky utéct do lesa. Ta poté zločin popsala policii.

Šestnáctileté studentky křesťanské střední školy byly na procházce na kakaové plantáži v regionu Poso, když je u lesa přepadli dva muži na motorce ozbrojení mačetami, uvedl policejní důstojník Riky Naldo.

Poso leží zhruba tisíc kilometrů severovýchodně od indonéského hlavního města Jakarty.

Hlavy dívek byly nalezeny daleko od místa, kde policie objevila jejich těla, upřesnil Naldo.

Indonéský prezident Susilo Bambang Yudhoyono okamžitě nařídil policii vyšetření události a zatčení pachatelů. "Jsme šokováni tímto sadistickým zločinem v Poso, který se stal ve svatém měsíci ramadánu a vyžádal si oběti tří středoškolských studentek," řekl prezident.

"Rozhodně odsuzuji tuto barbarskou vraždu bez ohledu na to, kdo byli pachatelé a jaké byly jejich motivy," zdůraznil.

Indonésie je stát s nejvyšší muslimskou populací na světě, z 220 milionů obyvatel se jich 85 procent hlásí k islámu. Provincie Střední Sulawesi je ale oblastí, kde přibližně polovinu obyvatel tvoří muslimové a druhou polovinu křesťané. Krvavé konflikty mezi oběma společenstvími v letech 2001 a 2002 si vyžádaly přes tisíc mrtvých.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video