Diskuze

Na pivu s „panem Merkelem“. Luštění záhady, čím robotický Scholz oslnil Němce

Stal se nečekaným favoritem německých spolkových voleb. Olaf Scholz má triumf na dosah, v neděli může sociální demokraty (SPD) po dlouhých 19 letech dovést k vítězství a stát se nástupcem Angely Merkelové (CDU) na postu kancléře. Volební kampaň finišuje a kandidáti před nebývale otevřeným soubojem zápolí o každý hlas. I když Scholz to dělá jaksi po svém.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže éra dobré Merklové končí ? Světová politička udělala málo chyb, ovšem její lidské dobré gesto vůči ohroženým uprchlíkům ze Sýrie se zvrhlo do divoké migrace z podivných zemí, jen aby si polepšili, co odešli z bídy a nudy a byli ochotní kriminálníkům převaděčům zaplatit cokoliv. Zaplavili Evropu a hlavně Německo. Loajální, dnes ale zoufalí, Němci dávají hlasitě najevo nespokojenost. Nikdo není schopen, dokonce ani ochoten, migranty zastavit, ani byrokraté z Bruselu. Nadějí dávají SPD s pragmatickým věcným, tedy i nudným, Scholzem.

0 0
možnosti
JN

J80o65s69e24f 34N53o37v72á45k

20. 9. 2021 16:16

Byť jsem ji opravdu nemusel, tak na Merkelovou ještě budeme vzpomínat. S Německem pod vládou rot-rot-grün koalice přijde teprve ta pravá levicová progrese. Bohužel vliv Německa v EU je natolik silný, že dopady pocítíme všichni. To se tedy máme se na co těšit.

6 2
možnosti
GK

Zadna rot-rot-grün nebude, tomu neverej uz ani maly deti v Nemecku. Nejak vsichni rychle zapomeli kdo provedl tvrdy reformy a vytahl Nemecko zpatky na vysluni.

1 0
možnosti

Joo, to bude super, až Německu povládnou melouni. To budete teprve koukat, co je všechno možné.

3 0
možnosti