Dvanáctiletou školačku v Německu na cestě domů ubodaly dvě vrstevnice

  • 352
Německem otřásla smrt 12leté školačky. Tu o víkendu podle vyšetřovatelů ubodaly dvě její vrstevnice. Za pachatelky považují dvě dívky ve věku 12 a 13 let. Oběť podle výsledků pitvy v Mohuči po útoku nožem kvůli četným zraněním vykrvácela.

Pachatelky nejsou kvůli věku z hlediska německého práva trestně odpovědné, případ ale převezmou úřady pro péči o mládež. Motiv policie nesdělila.

„Je to šokující případ. Protože nelze uložit žádné trestněprávní sankce, byly děti předány do péče úřadu pro mládež,“ řekl Mario Mannweiler, který vede státní zastupitelství v Koblenzi. Německé zákony stanovují trestní odpovědnost od 14 let, rodinné soudy nicméně mohou nařídit jistá opatření mimo trestní řízení.

Po Luise ze Severního Porýní-Vestfálska pátrala policie od soboty, kdy její zmizení nahlásili rodiče. Ti uvedli, že dívka naposledy pobývala v bytě kamarádky. Domů odešla kolem půl šesté večer, podle deníku Bild to měla přes les asi tři kilometry. Pohřešování rodiče nahlásili asi o dvě hodiny později.

Police pracovala s tím, že dívka zabloudila

Policisté pode deníku nejprve předpokládali, že dívka zabloudila. Když ale dostali tipy od místních obyvatel, začali mít první podezření.

V poledne o den později pak nalezli tělo dívky a následná pitva ukázala mnohačetná zranění nožem. Bild píše, že společně s pátráním byly vyslýchány podezřelé děti, údajně známé oběti. „Děti pak následně byly konfrontovány a následně se k činu přiznaly,“ uvedli policisté.

Státní zastupitelství v úterý uvedlo, že kvůli věku oběti a předpokládaných pachatelek je možné zveřejnit jen omezené informace včetně toho, že dívka zemřela na následky četných ran a s tím související ztráty krve.

Sexuální zneužití pitva neprokázala. Vražednou zbraň policie zatím nezajistila.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video