Romano-Lukas Hitler, poslední žijící příbuzný nacistického vůdce Adolfa Hitlera

Romano-Lukas Hitler, poslední žijící příbuzný nacistického vůdce Adolfa Hitlera | foto: Profimedia.cz

Němci odsoudili zřejmě posledního příbuzného Hitlera. Za líbání nezletilé

  • 149
Devětašedesátiletý Romano-Lukas Hitler se prohlašuje za posledního příbuzného nacistického diktátora Adolfa Hitlera. V Sasku žijící podivín s tetováním na hlavě byl nyní odsouzen za líbání třináctileté Anii R. Vyvázl ale jen s pokutou.

Hitler se ke školačce ze saského města Görlitz (Zhořelec) přiblížil loni v květnu, když jí bylo třináct let. Její šedesátiletý otec Piotr pak Hitlera udal. 

Piotr vypověděl, že prodával garáž a na inzerát se přihlásil Hitler. Záhy se však místo o garáž zajímal už jen o Aniu. „Lákal ji do svého bytu bonbóny, koupil jí šaty, květiny, dokonce navrhl sňatek,“ sdělil Piotr německému deníku Bild

Rodiče Aniy okamžitě přerušili její kontakt s Hitlerem, jakmile se dozvěděli, že ji začal líbat. 

Soud v Görlitzu shledal Hitlera vinným ze sexuálního obtěžování. Poukázal na „zvláštní veřejný zájem“ a vyměřil mu pokutu 800 eur (téměř 21 000 Kč). Soudce Ulrich Schettgen napsal, že Hitler dívku líbal „proti její vůli na krk a tváře“. 

Hitler fyzický kontakt nepopřel, hovoří ale o „neškodných polibcích na přivítání“. Cítí se nevinným a hodlá se odvolat. Bez podrobností řekl, že chtěl s Aniou trávit volný čas. 

Romano-Lukas tvrdí, že je jediným člověkem, který nosí příjmení Hitler. S nacistickým diktátorem je podle svých slov příbuzný přes „vůdcova“ otce Aloise. Ten měl mladšího bratra a jeho vnuk je prý otcem Romano-Lukase.

Hitler dále uvádí, že skončil v klášteře, když jeho rodiče zemřeli. Poté jej adoptoval neupřesněný polský pár. Jako dospělý se přestěhoval do Německa, kde se vyučil lodním kormidelníkem. Nyní žije v Görlitz.

Nakladatelství nabízelo trička a hrnky s Hitlerem. Pro pobavení

Zdůrazňuje, že kvůli příjmení měl obtíže najít práci. „To jméno je jako nést kříž a nikomu bych to nepřál,“ citoval jej britský deník Daily Mirror. Ten ale dodal, že Romano-Lukas má doma na zdi diktátorův obraz a to vedle obrazu současné německé kancléřky Angely Merkelové. 

Také Adolf Hitler měl komplikované vztahy s výrazně mladšími ženami. Poměr pravděpodobně udržoval i s neteří Angelou (Geli) Raubalovou, která v roce 1931 spáchala sebevraždu. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video