Metro v Hamburku

Metro v Hamburku | foto: Profimedia.cz

Nehoda metra v Hamburku. Vlak v tunelu narazil do trubky, deset zraněných

  • 5
V německém Hamburku najela souprava metra do překážky v tunelu. Podle médií, která se odkazují na hasiče, se zranilo asi deset lidí, tři jsou v nemocnici. Ve vozech jelo asi šedesát lidí. Při nárazu se rozbilo několik oken.

V metru jelo zhruba šedesát lidí, kteří museli být evakuováni nouzovým východem. Kvůli prudkému nouzovému brzdění se rozbilo několik okenních tabulí, uvádí stanice NDR.

Mluvčí hasičů uvedl, že nikdo není v ohrožení života. Magazín Focus informoval o rozsáhlém zásahu hasičů a záchranářů. Nehoda se stala na lince U1 v centru města mezi stanicemi Stephansplatz a Hallerstrasse. 

Německá média uvádějí, že v této části tunelu je staveniště, ze kterého se do jízdního profilu dostala trubka. Portál listu Hamburger Morgenpost napsal, že podle jeho informací trubka po nárazu skončila vražená do soupravy.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Hamburk, trubka, Německo

Video