Diskuze

Hrátky s dospělými mají v berlínských školkách stop, zaváněly zneužíváním

Úřady v Berlíně zakázaly ve školkách kontroverzní hru, při které se děti perou nebo prostě jen objímají s cizími dospělými lidmi. Tato americká výchovná metoda totiž podle kritiků otevírá prostor pro sexuální zneužívání. V Česku takzvanou Originální hru propagovala Waldorfská škola.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Originální hru", kdy se dospěláci perou s dětmi jsme na tréninku bojových sportů vymysleli už asi před 20 lety. Je to pro ně zábavné zpestření na konec tréninku, na které se vždy těší a "úchylné" hry se houfně dožadují. Jen to děláme jako hromadnou akci, kdy třeba 10 dětí "zbije" trenéra s černým páskem.;-D

1 0
možnosti

Myslím, že původní myšlenka nemusela být vůbec špatná. Vycházím z toho, že mnoho dnešních rodičů nemá na své ratolesti moc času, poskytují jim všechno možné, jen ne svou blízkost a objetí. Z takovýchto dětí nevyrostou vyrovnaní a spokojení jedinci. Obvykle mají problémy ve vztazích,v rodině i mimo. Takovým příkladem budiž děti vychovávané v dětských domovech. Maji po materiální stránce vše, mnohdy i více než v běžných rodinách, ale přímý kontakt s někým, kdo k nim má vztah tam chybí. Výše uvedený model hry ale nepovažuji za vhodný, již kvůli zmíněnému riziku. To by museli opravdu všichni objímací dobrovolníci podstoupit vyšetření a testy, jak moc je to proveditelné, nevím. Jak ovšem vysvětlit rodičům, že jejich blízkost je pro děti důležitější než nové lego či telefon, to netuším...

1 0
možnosti

a cizí ženské by mohly?

0 0
možnosti

tak s tema panama na obrazkach bych svoje deti rozhodne nenechal objimat se

0 0
možnosti

Tak jsem se podíval na to video a nějak jsem smysl té hry nepochopil. Ten muž uprostřed splňuje z mého pohledu všechny znaky úchyla, zejména tedy co se týká chování.

To, že si vybere nějaké dítě, se kterým se bude jakoby prát a první, co udělá, je, že ho přitiskne k sobě a obejme, mi vážně normální nepřijde.

Předpokládám, že pokud má ta hra mít nějaký smysl, tak stejného cíle lze dosáhnout i bez aktivní účasti těch dospělých.

3 0
možnosti

Nějak nám ty sluníčkové, úchylné vymoženosti začínají ty progresivisty dohánět! Minulý týden jsme se dočetli, jak se nám pachatelé znásilnění v GB hromadně prohlašují za "ženy", načež jsouce "korektně" zařazeni do ženské věznice, v "činnosti" vesele pokračují, teď zase tohle nadělení...;-D

4 1
možnosti

To jako fakt? :-D

0 0
možnosti

Možná jako výchovná metoda to není špatné. Bohužel je to velice snadno zneužitelné. Já bych dítě do takové školky nedal.

0 0
možnosti

Jako výchovná metoda je to jistě bezvadné! Pokud bych chtěl z někoho vychovat poslušné, důvěřivé a bezbranné stvoření, tak bych o této metodě rozhodně vážně uvažoval.;-)

0 0
možnosti

"Institut pro podporu inovativního vzdělávání." okamžitě rozpustit!

4 0
možnosti

P68e21t64r 28Š36v36a78r65c

6. 11. 2019 8:17

Jo, přesně. Stačí dát instituci "velkohubý název" a všichni to budou brát jako partu odborníků.

2 0
možnosti

Pedofilie v německých školkách? Je vidět, že se Němci úspěšně integrují.

3 0
možnosti