Drachensee, neboli Dračí jezero, nedaleko českých hranic u Furth im Wald.

Drachensee, neboli Dračí jezero, nedaleko českých hranic u Furth im Wald. | foto: Schmid MarcoCreative Commons

V německém jezeře se utopil Čech z Domažlic, hledal ho i vrtulník

  • 50
V Dračím jezeře v Německu, které se nachází jen pár kilometrů od českých hranic, se v sobotu večer utopil jedenačtyřicetiletý Čech. Informoval o tom deník Bild a místní média.

Muž z Domažlic se v sobotu kolem 17:40 vzdálil asi třicet metrů od břehu a následně začal volat o pomoc. Jeho známí, kteří ho doprovázeli na výlet do Furthu, okamžitě zavolali o pomoc záchranné složky. 

Záchranáři přijeli k Dračímu jezeru o pár minut později. S pomocí svědků začali po pohřešovaném okamžitě pátrat. Muže hledalo celkem deset potápěčů, z nízké výšky jim pomáhal pátrat i záchranářský vrtulník. Nehybné tělo nakonec našel jeden z potápěčů přibližně ve třímetrové hloubce. 

Krátce po šesté hodině se podařilo dovézt ho na břeh, kde záchranáři začali Čecha resuscitovat. O jeho život bojovali podle serveru regionálního deníku Mittelbayerische Zeitung přibližně půl hodiny. Zachránit se ho však nepodařilo, muž byl pod vodou příliš dlouho. O jeho smrti v neděli informovala německá policie, píše Bild.

Dračí jezero se nachází nedaleko česko-německých hranic.

Dračí jezero se nachází nedaleko česko-německých hranic.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video