Německému boeingu začal náhle hořet motor

Německému boeingu začal náhle hořet motor | foto: Reuters

Německému boeingu se za letu vzňal motor, nouzově přistál v Srbsku

  • 15
Letoun německé společnosti XL Airways musel dopoledne nouzově přistát na letišti v Bělehradě, protože se mu vzňal motor. Informovala o tom srbská televize B92. Podle ní bylo na palubě 182 cestujících a členů posádky. Letadlo přistálo v pořádku, nikomu se nic nestalo.

Boeing 737 mířil z německého Frankfurtu do tureckého přímořského letoviska Antalya. Pilot prý po vstoupení do srbského vzdušného prostoru ohlásil, že se jeden z motorů vzňal, a požádal o povolení nouzového přistání na bělehradském letišti Nikola Tesla.

Po přistání se z motoru boeingu valil hustý dým, cestující z něj vyběhli ještě před začátkem evakuace. Nikomu se nic nestalo.

Pasažéři a posádka se prý budou v neděli odpoledne vracet do Německa. Kvůli události byl na letišti zhruba na dvě hodiny přerušen letecký provoz.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video