(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Neapolská mafie vypsala odměnu za smrt policejního psa, který hledá drogy

  • 20
Neapolská mafie Camorra slíbila odměnu 5000 eur (asi 130 tisíc korun) za smrt speciálně vycvičeného psa, který pomáhá policistům vyhledávat drogy. Devítiletý teriér plemene Jack Russell během své kariéry vyčenichal už více než dvě tuny nejrůznějších narkotik.

Teriér jménem Pocho byl původně obyčejným domácím mazlíčkem a jméno dostal od svého prvního majitele - lékaře, který bydlel poblíž neapolského fotbalového stadionu. Na něm tehdy jako útočník zářil argentinský hráč Ezequiel Lavezzi, který měl přezdívku Pocho. Lékař ale psa později daroval policii, když zjistil, že jeho syn je alergický na zvířecí srst.

Pocho je nyní jedním z nejúspěšnějších služebních psů, který má mimořádné úspěchy při vyhledávání drog, a členové místních mafiánských klanů se ho proto chtějí zbavit, napsal britský deník The Times.

 Policejnímu teriérovi už se prý snažili podstrčit otrávené žrádlo nebo jeho čich zmást tak, že balíčky s drogami dávali do blízkosti hárajících fen. Ani jedna taktika ale zatím neměla úspěch - psi jsou totiž cvičení, aby nikdy nevzali žádné jídlo od cizího člověka a dávají přednost pamlskům od svého pána.

29.října 2018 v 11:34, příspěvek archivován: 31.října 2018 v 08:42

"Soldi per chi uccide #Pocho": la #Camorra mette una #Taglia sul cane antidroga #CanePoliziotto #Napoli su https://t.co/5Vz0kxyN9o https://t.co/XQIyOaAp5V

Mezi poslední úspěchy malého policejního vyhledávače drog patří například odhalení zásilky 30 kilogramů kokainu při zátahu v městečku Nocera Inferiore. Pocho také dokázal vyčenichat menší množství této drogy, které překupníci převáželi v kojenecké lahvi, kde byl kokain místo dětské mléčné výživy v prášku.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video