ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Neapolská firma dostala pokutu za inzerát na recepční, chtěla foto v plavkách

  • 18
Italská vládní agentura pro dohled nad pracovními podmínkami udělila pokutu 10 tisíc eur (asi 250 tisíc Kč) firmě z Neapole, která v inzerátu na místo recepční požadovala mimo jiné zaslání fotky v plavkách. Informovala o tom agentura ANSA.

Firma z Neapole zveřejnila inzerát na místo recepční začátkem týdne na svých webových stránkách. Kromě dobré znalosti angličtiny požadovala příjemné vystupování, věk maximálně do 30 let a zaslání „fotky celé postavy v plavkách či podobné“.

ANSA neuvedla, jak vládní agentura INL inzerát zaregistrovala. Nicméně INL ho nařídila ze stránek stáhnout a stanovila pokutu za diskriminaci v přístupu k práci podle zákona z roku 2006 o rovných příležitostech.

Pokutu může vládní agentura snížit na jednu třetinu, pokud ji firma bude ochotna zaplatit okamžitě.

Kauza vyvolala bouři na sociálních sítích. Někteří inzerát označili za skandální a kritizovali firmu za machistické chování.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video