Na pláži ráje naháčů Cap d’Agde bývá veselo. | foto: Profimedia.cz

Sex není problém, ale to sdružování. Ráj naháčů je částečně pod zámkem

  • 35
Pro naturisty není společenský odstup patrně dost přirozený. Navzdory naléhání francouzských úřadů, aby se lidé navštěvující přímořské letovisko Cap d’Agde na jihu země drželi víc od sebe a raději nosili alespoň roušky, testy ukázaly, že koronavirus se mezi nimi šíři intenzivněji než jinde. A tak došlo i na zákazy.

Podle webu BFMTV je situace v oblasti nazývané ráj nebo také hlavní město naháčů „velmi znepokojivá“ poté, co nákaza koronavirem byla zjištěna u 30 procent ze zhruba 300 testovaných osob.

Prefektovi departementu Hérault to stačilo. Od pondělí nechal uzavřít 17 barů, restaurací a dalších provozoven, které „nerespektovaly nařízená sanitární opatření“. Zákaz provozu platí na dva týdny, může se ale podle potřeby protáhnout.

„Lidé na pláži nedodržují žádnou vzdálenost. Samotné sexuální praktiky nejsou problém, je to tím sdružováním. Všichni jsou u sebe, všichni koukají, a to bez roušek, bez odstupu,“ podotkl jeden z místních obyvatel.

Starosta vesnice Gilles D’Ettore ubezpečuje, že se uzavřela jen menší část provozoven a že většina jich hygienická pravidla striktně dodržuje. Oproti běžným místům je úklid po nahých hostech náročnější i v normálním období.

D’Ettore doufá, že úřady nepřistoupí k úplnému uzavření vesnice. Prefektura nicméně vyzvala turisty, kteří teprve plánují naturistický ráj navštívit, aby svou cestu odložili. 

Cap d’Agde navštíví každý rok desítky tisíc lidí. Nahota je tam přítomná všude, nejen na pláži, ale samozřejmě i v restauracích, samoobsluhách či třeba na poště.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

VIDEO: Nahé plavání pořádají i v krytém bazénu v Praze. Reportér Matěj Smlsal ho navštívil:

11. března 2019

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video