Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Na Slovensku utonuli tři malí bratři, našel je otec

Na východním Slovensku nedaleko obce Slovenské Nové Mesto se utopili tři malí bratři. Nejstaršímu z chlapců bylo devět let. Ve vodě je našel jejich otec.

Chlapci se koupali ve vybagrované jámě o rozměrech 80 x 70 metrů, upřesnil slovenský portál TVnoviny.sk. Nádrž  nedaleko vesnice v okrese Trebišov nechal vyhloubit místní podnikatel, který v současnosti čelí obvinění z krácení daní a je ve vazbě.

Hochy, kterým bylo pět, sedm a devět let, v zaplavené jámě objevil jejich sedmadvacetiletý otec v pondělí okolo sedmé večer. Okamžitě přivolal jejich dědečka a spolu je vylovili. Dětem už nebylo pomoci.

"Operační středisko z Košic vyslalo k případu ambulanci rychlé záchranné služby s lékařem, který na místě zasahoval s policií. Bohužel se životy dětí, i přes boj záchranářů, nepodařilo zachránit," řekla serveru mluvčí záchranky Dominika Šulková.

Lékař už jen mohl konstatovat smrt udušením a nařídil pitvu. Trebišovská policie v souvislosti s neštěstím zahájila trestní stíhání. Děti měl na starosti otec, matka totiž vyrazila s dalším potomkem k lékaři.

Slovenské Nové Mesto

Slovenské Nové Mesto


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video