Na Mečiarovu ložnici se prý střílelo

Na Mečiarovu ložnici v budově HZDS v Bratislavě v Tomášikově ulici se střílelo, napsal slovenský deník Nový deň. "I laik poznal, že okno bylo prostřeleno ze střelné zbraně, střela směřovala k záclonové konzoli, od níž se odrazila," sdělil pro list mluvčí HZDS Igor Žvach.
Mečiar se o útoku dozvěděl v úterý poté, co se vrátil z prezidentské kanceláře, kde byl odevzdat petiční archy s podpisy téměř 700 tisíc Slováků požadujících referendum o předčasných volbách.

Postel expremiéra Mečiara se v ložnici budovy HZDS nachází v bezprostřední blízkosti okna, konstatuje deník. Není prý možné vyloučit, že neznámý útočník střílel s cílem zastrašit opozici v souvislosti s připravovaným referendem.

"Není pochybností, že média nakloněná současné vládní koalici bude zajímat, zda byla k incidentu přivolaná policie. Nebyla," píše Nový deň. Podle Žvacha se totiž již podobné útoky na domy představitelů hnutí udály a o laxním přístupu policie by jejich oběti mohly vyprávět celé hodiny. Policejní orgány jsou v současnosti prý patrně přetíženy politickými kauzami, dodává list.

V době svého premiérování Mečiar oznámil již pět údajných pokusů o atentát na svou osobu; naposledy - již po svém odchodu do ústraní expremiér v březnu loňského roku dostal výhrůžný dopis s přiloženým pistolovým nábojem, což považoval za předposlední varování před fyzickou likvidací své osoby.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video