Boeing, do kterého měl opilý pilot usednout, může přepravit až 550 cestujících. (ilustrační foto)

Boeing, do kterého měl opilý pilot usednout, může přepravit až 550 cestujících. (ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

Na londýnském letišti zatkli pilota. Do kokpitu chtěl usednout opilý

  • 11
Na londýnském letišti Heathrow nedovolila policie čtyřiačtyřicetiletému pilotovi usednout do kokpitu Boeingu 777, který měl se stovkami lidí na palubě odletět do San Franciska. Dechová zkouška totiž odhalila, že byl opilý.

Podle informací britského deníku The Sun policie pilota propustila na kauci s tím, že případ dále vyšetřuje.

"Bezpečnost cestujících je naší prioritou, a proto byl pilot okamžitě propuštěn a budeme s policií spolupracovat na vyřešení případu," uvedla tisková mluvčí společnosti United Airlines, pro kterou pilot létal.

Přísná pravidla
K incidentu, který se odehrál na terminálu 1 londýnského letiště, dále uvedla, že společnost má pro alkohol jedny z nejpřísnějších pravidel v oboru. 

Pilot nesmí nadýchat více než 9 mikrogramů alkoholu na 100 mililitrů dechu. Limit pro piloty je tak daleko přísnější než pro řidiče automobilu.

Není to ale první případ, kdy si člen posádky před letem přihnul. V lednu 2007 Norové přistihli opilou posádku ukrajinského antonova. Podroušenému kapitánovi letounu, prvnímu pilotovi, navigátorovi a radiooperátorovi nakonec nedovolili s největším vrtulovým letadlem na světě vzlétnout. - přečtěte si Norové zadrželi opilou posádku ukrajinského letadla


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video