Český turista se oddělil od skupiny. Od té doby je nezvěstný. Ilustrační foto.

Český turista se oddělil od skupiny. Od té doby je nezvěstný. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Na Bajkalu se ztratil český turista, záchranáři ho hledají už tři dny

  • 63
Na Bajkalu se ztratil jednačtyřicetiletý český turista. Podle internetových stránek deníku Komsomolskaja Pravda po něm záchranáři pátrají už třetím dnem.

Desetičlenná skupina českých turistů byla 25. července na výletě na jeden z hřebenů na poloostrově Svatý nos. Jeden z mužů za skupinou ale zaostal a ztratil se. O jeho zmizení informoval místní úřady další krajan, když se vrátil z túry.

"Po pohřešovaném v současnosti pátrá 24 záchranářů," sdělil iDNES.cz tiskový odbor Ministerstva zahraničí. "Náš generální konzulát v Jekatěrinburgu napomáhá koordinovat potřebná opatření a je v pravidelném kontaktu s velitelem místní záchranné služby a se zástupci cestovní kanceláře, která cestu českých turistů organizuje."

O zmizení Čecha informovalo burjatské Ministerstvo pro mimořádné události s tím, že skupina nebyla registrovaná. Komsomolskaja Pravda připomněla, že během posledních dvou měsíců je to už čtvrtý turista, který se v této oblasti ztratil.

Jezero Bajkal se nachází v Burjatské republice a v Irkutské oblasti v jihovýchodní části Sibiře. Je to nejhlubší jezero na zemi a druhé největší jezero v Rusku po Kaspickém moři.

Bajkal

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © Google


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video