Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Muže z Alabamy zasáhla střela z pistole, zřejmě ho zabil dvouletý syn

  • 30
Policie v americkém státě Alabama v úterý na předměstí města Birmingham našla mrtvého jednatřicetiletého muže. Dosavadní vyšetřování naznačuje, že muže zřejmě nedopatřením zastřelit jeho dvouletý syn.

Policii na místo činu přivolala manželka zastřeleného. Policie po příjezdu zjistila, že muž má střelné poranění na hlavě, kterému na místě podlehl, píše server ABC. „Nemohu s jistotou říct, že to byla nehoda, ale matka nám zavolala a říkala, že objevila svého muže. Myslela si, že ho zastřelil jejich syn,“ uvedl detektiv Gregg Rector.

Dvouletý chlapec a jeho otec byli podle vyšetřovatelů jediní lidé, kteří byli při osudné střelbě v domě. „Muž byl střelen z pistole, která mu patřila. Zatím si však nejsme jisti, na koho byla registrována. Víc toho v současnosti říct nemohu,“ uvedl Rector.

Vyšetřování je podle něj teprve v počátcích a policie pracuje s celou řadou verzí případu včetně možné sebevraždy. Nařídila také pitvu, píše server CNN.

Ve Spojených státech se nejedná ani zdaleka o první případ, kdy malé dítě omylem zastřelilo svého rodiče. V dubnu 2013 například čtyřletý chlapec ve státě Tennessee omylem zastřelil svou matku pistolí, která patřila jeho otci (více čtěte zde).


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video