VIDEO: Muž, který se ve středu zapálil v USA před Bílým domem, zemřel

  • 52
V parku před sídlem prezidenta USA se ve středu okolo poledne místního času zapálil zatím neznámý muž. Policie okamžitě zasáhla a uhasila ho, poté byl převezen do nemocnice. O den později svým zraněním podlehl. O motivu činu úřady neinformovaly.

Muž identifikovaný jako 33letý Arnav Gupta byl pohřešovaný od středečního rána, kdy odešel z domova. Jeho rodina po něm vyhlásila pátrání, protože měla obavy o jeho psychický stav. Odpoledne místního času (večer SELČ) se v parku The Ellipse na dohled od prezidentského sídla zapálil.

Policisté a zaměstnanci správy parku ho uhasili a poskytli mu první pomoc, v noci ale v nemocnici podlehl těžkým zraněním.

V polovině dubna se nedaleko plotu u zahrady Bílého domu zapálil muž na elektrickém invalidním vozíku. Byl převezen do nemocnice, žádná vážná zranění ale neutrpěl. Muž měl psychické problémy a následně byl umístěn do péče psychiatrů, napsal deník The Washington Times.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video