Policisté vyšetřují čtyřnásobnou vraždu v Miami na Floridě.

Policisté vyšetřují čtyřnásobnou vraždu v Miami na Floridě. | foto: ČTK

Muž na Floridě zastřelil čtyři lidi, pak spáchal sebevraždu

  • 35
Američtí policisté vyšetřují další hromadnou vraždu. Muž původem z Kuby zastřelil v Miami na Floridě čtyři lidi a poté obrátil zbraň proti sobě. Jako možnou příčinu uvádějí policisté rodinné neshody, informovala CBC.

Podle policejního seržanta vraždil muž poloautomatickou zbraní. V domě po jeho řádění zůstali čtyři mrtví - tři ženy a jeden muž. Jejich totožnost zatím vyšetřovatelé neupřesnili, protože nestihli kontaktovat příbuzné.

Televizní stanici CNN se však podařilo zjistit, že mrtvými byli manželka, její dcera se svým přítelem a mladíkova babička.

Na střelbu v rodinném domě ve čtvrti Little Havana upozornili krátce po půlnoci sousedé. Přijíždějící policisté viděli z místa činu odjíždět pick-up.  

Útočník v něm ujel asi pět kilometrů k dalšímu domu, kde se zastřelil. Předtím ještě stihl budovu podpálit. Policii opět zalarmovali sousedé, kteří si nebyli jistí, jestli v hořícím domě nezůstali lidé.

V ohořelých troskách pak policisté nalezli jednoho mrtvého, později prohlásili, že se jedná o střelce. O příčině jeho běsnění policie pátrá. Vrah podle ní mohl být rozčilený, že jej manželka opustila a přestěhovala se k dceři.

Policisté vyjížděli k floridské hromadné vraždě jen čtyři dny po obdobném řádění v Alabamě. Tam třicetiletý muž namířil zbraň proti své matce a dalším členům rodiny. Běsnění nepřežila ani žena s nemluvnětem. I v tomto případě spáchal násilník sebevraždu. - čtěte Střelec z Alabamy zavraždil příbuzné, lidi z ulice a nakonec i sebe


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video