Spadlý most v Rusku ochromil hlavní železniční trať do Běloruska

  • 150
Ve městě Vjazma na západě Ruska se zřítil silniční most, spadl na železniční trať vedoucí do Běloruska. Při propadu mostu zemřela žena, která po něm jela v osobním automobilu, incident si vyžádal i dalších pět zraněných lidí.

Běloruské dráhy upozornily, že incident v ruské Smolenské oblasti může ovlivnit provoz vlaků mezi Ruskem a Běloruskem. Při propadu mostu zemřela žena, která po něm jela v osobním automobilu, uvedla s odvoláním na ruské ministerstvo pro mimořádné události agentura RBK. Podle TASS je tragédie prověřována policií pro nedbalostní trestný čin.

Některé telegramové kanály spekulují, že jednou z možných příčin kolapsu mostu byl pohyb půdy. „Média píšou, že most měl být zkontrolován v březnu 2023, ale oprava nikdy nebyla provedena,“ informoval server Novinky.cz.

Paninský most byl podle serveru Meduza postaven v roce 1980, spojuje centrum Vjazmy s okresy Moskovskyj a Jubilejnyj a také s vesnicí Vjazma-Brjanskaja. „V roce 2018 úřady oznámily, že provedou generální opravu povrchu vozovky mostu. Na to bylo plánováno utratit asi devět milionů rublů,“ informoval server.

Při incidentu utrpělo zranění šest lidí. Na záběrech zveřejněných agenturou RBK lze vidět propadlý most i přehrazené koleje.

Informační kanál NEXTA podotkl, že zřícení mostu zablokovalo hlavní dopravní koridor mezi Ruskem a Běloruskem, protože trať vede z Moskvy do Minsku. Moskevské dráhy zatím informovaly o přerušení provozu na asi třicetikilometrovém úseku trati Vjazma-Semljovo.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video