Žena obviněná z otravy nápojů u soudu v Mnichově (9. listopadu 2021)

Žena obviněná z otravy nápojů u soudu v Mnichově (9. listopadu 2021) | foto: Profimedia.cz

Ženu, jež v Německu přidávala jed do nápojů, poslal soud na psychiatrii

Soud v Mnichově poslal na neurčitou dobu na psychiatrii 57letou ženu, která do lahví s nápoji přidávala jed. Podle soudu žena kvůli paranoidní schizofrenii nebyla schopná ovládat své jednání. Byla obžalovaná z pokusu o vraždu v pěti případech.

Vyšetřovatelé i soud dospěli k závěru, že žena v roce 2018 při vernisáži v mnichovském kulturním centru Gasteig otrávila jablečný mošt s minerálkou. Napily se ho tehdy dvě dívky ve věku sedmi a deseti let a upadly do bezvědomí.

Bavorská policie má podezřelou z otrávení nápojů, motiv zůstává nejasný

Loni zase tato žena v supermarketech do lahví s limonádou přilila látku nazvanou gama-butyrolakton, zvanou též tekutá extáze. Dvě ženy, které si limonády koupily a napily se jich, potřebovaly okamžitou lékařskou pomoc, jednomu muži se udělalo špatně. Podle odhadů vyšetřovatelů láhve obsahovaly takové množství jedovatého rozpouštědla, které by mohlo být smrtelné.

Během soudního procesu se žena k těmto případům nevyjádřila. Uvedla pouze, že slyšela hlas, který jí říkal: „Můžu z tebe udělat i vražedkyni“.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: nápoj, Německo, Mnichov, jed

Video