Matka zabila kojence, uřízla mu ruce

  • 137
Pětatřicetiletá matka z Texasu se chladně a bez emocí přiznala na tísňové lince k hrůznému zločinu. Jedenáctiměsíční dcerce uřízla obě paže. Když policisté přijeli do domku na předměstí Dallasu, těžce zraněné dítě našli v postýlce. Zemřelo po převozu do nemocnice, uvádí CNN.

Matka seděla v obývacím pokoji potřísněna krví. Policie ji obvinila z úkladné vraždy.

Pětatřicetiletá Dena Schlosserová se počátkem roku léčila z depresí, kterými trpěla po porodu. Sociální pracovníci prověřovali, jestli nezanedbává děti. Lidé je totiž upozornili, že žena nechala jedno z nich doma samotné.

Úřad na ochranu dětí vyšetřování po sedmi měsících uzavřel s tím, že matka už je v pořádku a dětem nehrozí nebezpečí. "V této rodině nikdy nebyly známky násilí. Děti byly zdravé a štastné," řekla mluvčí úřadu Marissa Gonzalesová.

I sousedé považovali ženu za milující a pozornou matku. "Nevypadala jako by žila v jiném světě, nebo se nestarala o děti," soudí Dena Livingstonová. "Kdybyste je viděli, řekli byste si, že je to skvělá máma," dodal její manžel.

Ještě v neděli svou sousedku spatřili, jak jde s dětmi na procházku. V pondělí se ale v domku odehrála tragédie. Manžel Deny Schlosserové nejprve z práce zatelefonoval službě na hlídání dětí, aby jeho ženu a dceru zkontrolovali.

Hlídací služba po rozhovoru s ženou informovala linku 911. Policisté si později vyžádali záznam rozmluvy operátora tísňové linky s Denou Schlosserovou. Na první otázku, jestli se něco stalo, žena odvětila kladně.

"Co přesně se stalo?" ptal se operátor. "Uřízla jsem jí ruce," odpověděla klidným hlasem žena, zatímco v pozadí zněl Elvisův hit He Touched Me. "Uřízla jste jí ruce?" opakoval operátor. "Hmhm..." přitakala matka.

Policisté z Plana okamžitě vyrazili k rodinnému domku Schlosserových. Kromě matky a zmrzačeného umírajícího dítěte nezastihli nikoho doma. Otec byl v práci a vyšetřovatelé zatím nesdělili, co ho přimělo zavolat hlídací službě.

Dvě starší děti - šestiletá a devítiletá dcera - byly v době tragédie ve škole. Úřady nyní rozhodují, jestli je umístí do ústavu, dodává CNN.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video