Nůž, vražda, násilí, bodání

Nůž, vražda, násilí, bodání - Nůž. | foto: Profimedia.cz

Maskovaný muž ubodal v nizozemské škole chlapce

  • 12
Maskovaný muž ubodal v základní škole na jihu Nizozemska osmiletého chlapce. Policie už zatkla pachatele, bližší informace o něm ani o jeho motivu však zatím nejsou známy.

Incident se odehrál krátce po poledni ve škole ve městě Hoogerheide, asi 150 kilometrů jižně od Amsterodamu.

"Žák čtvrté třídy skutečně zemřel na následky násilného trestného činu," potvrdil policejní mluvčí Willem van Hooijdonk.

Dvaadvacetiletý pachatel z místa činu uprchl, policie ho však brzy dopadla a podrobila výslechu. V době vraždy na sobě měl dlouhý kabát a kuklu.

Někteří svědci tvrdili, že vrahem byl údajně otec dítěte. "Slyšel jsem, že to bylo rodinné drama, otec prý podřízl svému dítěti krk," řekl televizi NOS muž, který bydlí vedle školy.

Policejní mluvčí však tyto zvěsti nepotvrdil. "Vypadá to, že oběť s vrahem nebyli příbuzní," citovala agentura Reuters van Hooijdonka.

Očitých svědků není podle policejních zdrojů mnoho. Vražda se neodehrála před zraky třídy. Učitelé chlapce našli už mrtvého. Údajně měl tržné rány na krku.

Školní budova byla po incidentu evakuována. Úřady zřídily na radnici nedalekého města Woendsrecht krizové centrum.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video