Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Američan „slyšel hlasy“, postřílel dvě desítky lidí a policii stále uniká

Americkým státem Maine otřásla střelba, při níž na několika místech ve městě Lewiston zahynulo osmnáct lidí, zraněných je třináct. Úřady z masakru podezírají Roberta Carda, kterého v minulosti armáda vycvičila jako instruktora zacházení se zbraněmi. Pátrají po něm stovky policistů. Muž trpěl psychickými problémy a údajně vyhrožoval útokem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Aha, zase nějaké masové vraždy? Nuž nic nového pod sluncem v tomto státě, kde nemluvně může odprásknout své rodiče a ještě si stačit odkrknout od právě mléčného napojení, že?

Kdo chce kam pomozme mu tam, že?

0 0
možnosti
IS

Včera večer našli policisté Carda v jednom kamionovém přívěsu na parkovišti firmy recyklující kovy, kde kdysi pracoval, jiné zdroje uvádějí, že byl nalezen vedle velkoobjemového konejneru. Každopádně byl mrtev, zřejmě spáchal sebevraždu. V jeho domě policie údajně našla nějakou zprávu, avšak obsah nebyl publikován. Z 18 obětí bylo 16 mužů ve věku od 14 do 76 let, dvě oběti byli staří manželé. Maine is konečně oddychl.

1 0
možnosti
IS

Je pravdou, že v Mainu se nedělají při koupi zbraně ani kontroly ověření spolehlivosti, což je extrémně liberální postup. Nemají tam ani red flag law, neboli upozornění na potenciální problém žadatele, ale mají yellow flag law, což je process obsahující více kroků pro hodnocení než asertivnější red flag law. Avšak v Mainu je uplatňován pouze tehdy, pokud policie vezme jedince do vazby jako ochranné péče. To znamená, že dotyčný musí mít už nějaký policejní záznam. Poté lékař musí vyhodnotit, zda je předpoklad že osoba by mohla někomu ublížit. Čili velmi složitý process. Není známo, že by střelec měl nějaký policejní záznam, co však je neospustitelné, že jeho rodina věděla, že za poslední dva měsíce se jeho stav rapidně zhoršil, jak vypověděla jeho švagrová. Slyšel hlasy, byl v nemocnici, po propuštění se jeho stav nejen nezlepšil, ale zhoršil. Rodina věděla o jeho stavu i o zbraních, které vlastnil, ale dobrovolně nezakročila. Podobné situace se opakují v mnohých masových vraždách, kdy rodiny vědí o problémech nebo nenávistných tendencích svých příbuzných, ale hrají mrtvého brouka a nevinní lidé umírají. V připadě Roberta Carda bych spoluvinila jeho rodinu. Bohužel.

Maine does not have a red flag law. Instead, it's a yellow flag or yellow paper law. It’s a process with more steps than the more assertive red flag laws in some states.

That means they do have “extreme risk protection orders” that can be used for law enforcement officers to remove firearms from the possession of people at risk of using guns to harm themselves or others. But in Maine, it goes into effect “when a law enforcement officer has taken a person into protective custody." That means the person in question must have had a run-in with the law.

Then, a medical practitioner must “assess whether the person presents a likelihood of foreseeable harm.”

0 0
možnosti
TK

Asi slyšel signál.

0 0
možnosti

Myslíte jasný signál?

0 0
možnosti
SW

Cili dalsi den v USA.

Ve state Maine si muze kdokoliv dospely poridit pistolku bez jakekoliv kontroly trejstniho rejstriku, bez registrace a bez problemu. Proste se to nakupuje snaze nez lahev vina.

K tomu pridame mentalni stav dotycneho, mizernou peci zdravotnictvi a nedostatek ustavu a prilis mnoho svobody pro vsechny a voila. Smrtici koktejl.

Jestli ho dostanou, snad ho rovnou eliminuji, jinak dostane pravnika, ktery to ukeca na dusevni chorobu a pan bude strasit nekde v lecebne dalsich 40 let na ucet statu, zivit ho, satit ho a bavit ho.

0 0
možnosti
MP

A schválně, co myslíte že je větší problém: Snadná dostupnost zbraní nebo obtížná dostupnost zdravotnické a zvláště psychiatrické péče, čímž je Amerika pověstná. Za mně.. obávám se že to druhé je důležitější

0 0
možnosti
JS

Tak schválně. Pošuk z příběhu evidentně péči využil, neboť byl hospitalizován na psychiatrii. Takže neselhal systém zdravotnický, nýbrž systém restriktivní.

Amerika je pověstná opravdu velni.

0 0
možnosti
RH

Mají to hold v ústavě

0 0
možnosti
JS

Ne, tohle fakt nemají.

1 0
možnosti
PK

P17e16t38r 15K77o95p79l42í44k

26. 10. 2023 18:43

Carda Retarda?

0 0
možnosti
Foto

P22a46v41e20l 69M17o23l61í48k

26. 10. 2023 12:40

Je běžné, že lidé evidentně psychicky nezpůsobilí mají možnost realizovat své plány v celé západní civilizaci. Navíc jsou tito šílenci kryti lékařským tajemstvím a tak se stalo, že např. pilot schválně nasměroval letadlo do skály, aby vzal s sebou na onen svět cca 150 lidí. Potenciálně nebezpeční magoři jsou dobře ukryti tam, kde by jejich ukrytí nikdo nepředpokládal, ve vysokých funkcích atd.

2 7
možnosti
DP

I ve východní civilizaci, to máte jedno.

4 0
možnosti
Foto

P21a92v86e91l 92M17o90l43í19k

26. 10. 2023 12:35

Psychické problémy povětšinou propukají pod tlakem vnějších stimulů. Celá západní civilizace má vážný problém, je totiž v úpadku, zejména v Evropě se oddávají svým ireálným vidinám, které chtějí vnucovat lidem tam dole, elitářští egomaniaci typu Borrella či šílené Uršuly z vedení EU, kteří mi svým blbnutím na kvadrát připomínají tančení zoufalců na horní palubě Titanicu. V USA, cynicky řečeno, si prostě nedají pokoj s tím svým střeleckým folklórem. V USA a v Evropě momentálně vládnou sofistikovaní političtí hochštapleři, tam Biden & comp. a v Evropě šílená Uršula a spol. USA jsou ovšem civilizačně a technologicky vyspělejší, takže ještě nějakou dobu vydrží i pod knutou podvodných praktik v bidenovské provenienci, jen ti osamělí rambové a další různí střelci se asi budou dál množit a možná i geometrickou řadou. Ještě by mohli zajet do Washingtonu naši mudrlanti Fiala, Lipavský a Černochová, aby poradili tamním šéfům jak se mají vypořádat s morbidně zbytnělým místním střeleckým folklórem, oni totiž vědí všechno a vše nejlépe dělají, mně připomínají spasitele, který se řídí heslem "Na množství peněz ve státní kase nehleďte, když my se chceme oddávat spasitelskému blbnutí na kvadrát, neboť naším svatým právem je maximalizovat svůj škůdcovský potenciál". Když už nic v Americe nezabírá na šílené střelce, tak by tam měli zajet naši tři spasitelé, které může v případě potřeby zálohovat Rakušan a naše Markéta.

2 12
možnosti
JS

Nový rekord! Trvalo celých 8 hodin a 28 minut, než se tu objevil Fiala!

7 1
možnosti
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Za lov velryb se nestydí. Japonsko povolí odlov dalšího druhu plejtváka

12. května 2024  21:06

Japonsko zařadí plejtváky myšoky na seznam komerčně lovených velryb. Informoval o tom ve čtvrtek...

Putin chce vyměnit ministra obrany. Místo Šojgua navrhl Andreje Bělousova

12. května 2024  20:34,  aktualizováno  20:46

Ruský prezident Vladimir Putin navrhl jmenovat dosavadního prvního místopředsedu vlády Andreje...

Budoucnost Česka není nejrůžovější. Islamizaci se nevyhneme, říká sociolog

12. května 2024

Premium Podle sociologa Martina Potůčka nefunguje český stát tak, jak by měl. Počet zemřelých pravidelně...

Advokátovi Jelínkovi zapálili dvě auta a přívěs. Byla to odpověď mafie, říká

12. května 2024  19:42

Požár dvou aut a přívěsu pro koně vyšetřují karlovarští policisté. Žhář zapálil vozidla v...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...