Diskuze

Novinářku zabil dobrovolník, když stála vedle nepřítele, tvrdí Nová IRA

K zodpovědnosti za smrt novinářky Lyry McKeeové při nepokojích v severoirském městě Londonderry se přihlásila radikální republikánská organizace Nová IRA. Devětadvacetiletou ženu podle ní zabil její „dobrovolník“. Pozůstalým radikální republikáni vyjádřili „plnou a upřímnou“ omluvu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J45a68n 85K52l68e18i31c35h

23. 4. 2019 20:53

Náboženská válka mezi protestanty a katolíky. Měli by je zrušit všechny a byl by klid.

0 0
možnosti
MJ

Irská hranice je pro Iry a Brity volně průchodná už skoro 100 let.

Pokud se v důsledku brexitu uzavře, a nynějších 350 silnic a nespočet cest se zredukuje na několik kontrolovaných hraničních přechodů, bude to tak zásadní změna, že téměř určitě vyvolá novou vlnu teroristického násilí, které si za předchozí třicetileté trvání vyžádalo víc než 3600 obětí.

To, že se před pár měsíci přihlásila jakási Nová IRA, nejspíš nebude náhodou.

1 0
možnosti
ŘV

Novinář, který se motá v ozbrojeném konfliktu, to prostě může schytat. Na tom není pohoršujícího. Pohoršující by bylo akorát cílené zabíjení novinářů.

0 1
možnosti
JB

J83a38n15a 93B10e70n18e52š

23. 4. 2019 15:56

Střílet na policajty je úplně ok.

1 0
možnosti
MM

Je rozumné posílat holky do takových akcí? Aha, je nová doba...

0 3
možnosti
Foto

Strašné, snad dotyčného rychle vyhledají ocení ho za jeho "dobrovolnictví" desítkami let v chládku. Nesmyslná smrt mladé dívky je prostě hrozná. Nicméně v globálu to celé potvrzuje klasický modus operandi evropských teroristických skupin, které neútočí cíleně na nevinné civilisty s cílem zabít jich co nejvíc, ale soustředí se na představitele státu a konkrétní nepřátele. Proto jste nejspíš nikdy neslyšeli o omluvě pachatelů za islámský teroristický útok na nevinné a asi jste ani nikdy neslyšeli o tom, že by zavolali předem, že někam dali bombu.

9 0
možnosti
MJ

Tak například baskická ETA položení bomby na veřejném místě skoro vždycky oznámila krátce před výbuchem, aby omezila ztráty na životech. Ale ostatní evropští teroristé (např. francouzská OAS, irská IRA, německá RAF nebo italské Brigate Rosse) to naopak téměř nikdy nedělali, a tak při jejich atentátech umírali nejen policisté a politici, ale i obyčejní lidé. Pro teroristu je logicky nepřítelem každý, kdo aktivně nestojí na jeho straně.

Cílem jakéhokoliv terorismu ovšem není zabíjení lidí, ale vyvolání všeobecné atmosféry strachu a společenského neklidu, která má teroristům teoreticky umožnit účinně vynášet své obvykle ultimativní požadavky. Islamističtí teroristé k tomu účelu navíc velmi dobře využívají mediální propagandu, jejímž prostřednictvím naivním Evropanům vštěpují přihlouplé představy o údajných "povinnostech" každého muslima, kterým blaženě nevědoucí Evropané bez zaváhání věří.

Podobně jako kdysi Hitler do zmanipulování celého národa dokonale zapojil propagandistickou sílu rozhlasu - prvního skutečného masmédia v dějinách, dnešní teroristé zase perfektně ovládli internet - další nové masmédium s historicky bezprecedentní účinností. Zabíjení jim slouží především k tomu, aby jejich propagandě byla věnována přiměřená pozornost. Díky tomu dnes snaživí Evropané iniciativně studují Korán a mudrují o pilířích islámu, protože víceméně stejně zvrácený biblický Starý zákon většina z nich v životě ani neotevřela.

Islamistům se tak vedle vyvolávání strachu úspěšně daří i šíření nenávisti k islámu, která by ještě před pouhými třiceti lety nikoho na světě ani nenapadla.

3 0
možnosti
JV

J96a94n 50V86l68č21e45k

23. 4. 2019 11:25

To, že brexit probudí katolický terorismus bylo jasné. Krev mají na rukou brexitáři, jmenovitě Farage, Johnson atd.

2 10
možnosti
Foto

Nová Ira dělá jen katolíkům ostudu

4 1
možnosti
JP

J86a79n 94P59u68l65e80c

23. 4. 2019 11:12

Pana dobrovolníka zastřelit, tak jako všechny teroristy.

10 0
možnosti
PB

P87e39t30e60r 80B31a70k84i14č

23. 4. 2019 13:00

Oni sú tam tak nejak doma. Briti sú považovaní za okupačné jednotky.

0 0
možnosti
LM

Obávám se, že to je teprve začátek :-(

2 0
možnosti
JL

A pak se divte, že Británie nechce přistoupit na dohodu, kterou ji vnucuje EU o volném pohybu i Irskem.

1 16
možnosti
MP

Jako obvykle vaše snaha si plivnout na EU.

Vždyť Británie tu dohodu již podepsala a proti Brexitu bez dohody je hlavně Irsko.

Vy jste typický diskutér ze Soukupovi dezinformační kanceláře.

7 0
možnosti