U Liverpoolu se převrátil autobus plný školáků, zemřel řidič a 14letá dívka

  • 1
Na dálnici M53 u Liverpoolu na severozápadě Anglie se dnes ráno převrátil autobus plný školáků, při nehodě zemřel řidič a čtrnáctiletá dívka. V autobuse bylo dohromady 54 cestujících, převážně žáků dvou středních škol z města West Kirby. Mluvčí záchranné zdravotnické služby podle serveru BBC uvedla, že dvě z dětí skončily v nemocnici s vážnými zraněními, dalších osm je hospitalizováno s lehčími zraněními.

Na leteckých záběrech je vidět bílý autobus ležící na boku, částečně mimo vozovku. Vedle něj stojí auta zasahujících hasičů. V jednom směru se osobní auta hromadila v kolonách, opačný směr byl prázdný. Na místo letěly dva vrtulníky záchranářů.

Incident byl nahlášený krátce po osmé hodině ranní, provoz na dálnici zablokovali policisté a další záchranné složky, napsala agentura Reuters.

Nehoda si vyžádala dvě oběti, čtrnáctiletou dívku a řidiče. Dva další cestující z autobusu utrpěli vážné zranění a byli převezeni do dětské nemocnice Alder Hey v Liverpoolu. Další pacienti byli převezeni do okolních nemocnic, kde jim ošetřili lehčí zranění, uvedla záchranná služba North West Ambulance Service.

Se čtyřmi promile vyrazil kamionem ze Slovenska do Anglie, na dálnici havaroval

Autobus převážel studenty z gymnázia Calday Grange a gymnázia West Kirby na poloostrově Wirral za řekou Mersey od Liverpoolu. Policie uvedla, že psychologickou pomoc odborníci poskytují i dětem, které cestovaly v konvoji s havarovaným autobusem a byly očitými svědky nehody.

„Naše pohotovostní oddělení je v současné době velmi vytížené, a proto prosíme rodiče, aby své děti na oddělení přiváděli pouze v naléhavých případech,“ uvedla v prohlášení dětská nemocnice Alder Hey.

Stávkující zdravotníci z univerzitní nemocnice Wirral na okraji Liverpoolu přerušili stávku a nabídli se, že mohou pomoci s ošetřením malých pacientů. Z úcty k rodinám zraněných dětí také odbory sdružující stávkující lékaře uvedly, že se dnes zdrží komentářů a aktivit na sociálních sítích.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video