Diskuze

Lidstvo by potřebovalo až sedm planet, pokud by jedlo jako v zemích G20

Kdyby se lidé stravovali jako Australané nebo Argentinci, kolem roku 2050 by na Zemi bylo tolik skleníkových plynů, že by jedna planeta přestala stačit. Potřeba by jich bylo až sedm. Uvádí to zpráva neziskové organizace EAT, která sleduje konzumaci potravin v zemích skupiny G20. Nejvyspělejší ekonomiky světa proto vyzvala, aby snížily svou produkci a konzumaci hovězího masa a mléčných výrobků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M20a52r51e44k 77Š94i60m72o12n

21. 7. 2020 11:30

Na to má příroda jeden mechanismus - hladomor. Zvyšování poptávky bude tlačit cenu nahoru a tam, kde už to neunesou, vzniknou nepokoje, válka, válečný nedostatek a bída. Nemoci, hlad, smrt. Všichni živočichové podléhají podobným cyklům už miliony let.

1 0
možnosti
MD

Jenže kouzlo je právě v tom, že jako Australané nebo Argentinci všichni žít (jíst) nebudou. Z mnoha důvodů a chudoba není tím hlavním. T:akže to kdyby dělá z celé zprávy cár papíru.

2 0
možnosti
PG

Ano, vezměme si příklad z těch nejvíce podvyživených zemí světa. Vrátíme se v čase o 100 let zpátky a všichni budeme žít šťastně v souladu s přírodou, každý den konzumujíc nejlépe salát s otrubami a fazole.

0 0
možnosti
ML

Že krávy vypouštějí plyny, to je pravda, ale co vypouštějí letadla v rámci cestování a přebujelé turistiky, to asi nebude nic přiznivého pro atmosféru, i když to není chemtrains. To už ale nikdo nepřizná.

2 0
možnosti
VK

Nikdo nepřizná co :D Tady není co přiznávat, to je prostě fakt. Naše nadspotřeba se diskutuje už pár desetiletí :)

1 0
možnosti
JV

Už jen ta anketní otázka je silně zavádějící, jako by měl být konec světa. A proto, aktivisti celého světa, polibte mi zádel;-O!!

5 1
možnosti
JA

Opravdu se divím, že tyhle výpotky choromozků má potřebu někdo šířit, že redakce. Jestli je počet obyvatel G20 4,7mld lidí viz tady : https://cs.wikipedia.org/wiki/G20 - tedy většina planety, k tomu stíháme pěstovat řepku, kokosovej olej a nevím co ještě na paliva, EU posílá peníze na údržbu krajiny a dotuje zemědělce, aby pěstovali za lacino, a nebylo potřeba šetřit potravinama, tak mě z toho jednoznačně vychází - slint. A nebo je idnes už taky součástí ideologie bělošského opovržení a chce nám naznačit, že bychom se měli černošskému obyvatelstvu omluvit za to, že mají kvůli nám nedostatek?

1 0
možnosti
MB

Ano, jsou lidi, kteří by radši sledovali zkázu světa s biftekem v puse, než pomohli k jeho záchraně, ať už je zmíněná studie jakkoliv (ne)přesná...

4 5
možnosti
IF

Jedine funkcni meritko je trh, cili prkenice. Prezit maji uspesni a shcopni, ostatni maji hynout. To je prirozeny vyber druhu a ten take zajistuje rovnovahu druhu na planete. Nabourani tohoto prirozeneho stavu veci smeruje k prelidneni a zniceni planety.

1 0
možnosti
PH

Tohle mi přijde dost podivný. Kde asi ty krávy berou ten uhlík a další prvky na výrobu těch plynů?

Ony to přece mají z toho co sežerou. A to co sežrali předtím ten uhlík vzalo ze vzduchu. Takže já v tom vidím pořád ten běžný koloběh.

Navíc, co se asi stane s tou trávou a dalším, co by ty krávy nesežrali? Buď to sežere někdo jinej, nebo to uschne/schnije a uhlík se zase uvolní do vzduchu jako skleníkový plyn.

.

Zatím jediný řešení co vidím, jak se zbavit CO2, je nechat z něj narůst rostliny a ty pak dostat někam do hlubin bez přístupu vzduchu. Přesně takhle to udělala příroda a teď je z toho ropa, zemní plyn a uhlí :-)

3 1
možnosti
Foto

J65i47ř81í 16E80r33b49e92n

20. 7. 2020 22:43

Minus omylem.

0 0
možnosti
TV

Neomarxistická demagogie, která se snaží strhout všechny na nejnižší úroveň. Co takhle článek o porodnosti, třeba v Nigérii.

6 2
možnosti
JP

J75a54n 96P10u54l28e69c

20. 7. 2020 10:53

Legrační je, že porodnost se snižuje i v Africe, problém je, že pomalu, brání tomu nejrůznější tamní ochránci tzv. tradičních hodnot, kteří antikoncepci a plánované rodičovství označují za výplod zápaďáckých neomarxistů. :-P

3 1
možnosti
JL

J23a40n 57L67u49k97á74š

20. 7. 2020 8:55

A to same plati ro toaetni papir. (Stromu neni na planete dost.)

Takze, mila slunecka, pokud je vam lito, ze nejaky Bimbo nekde z pralesa nemuze pouzivat toaletak, klidne si ho pouzivat prestante, ja ho ovsem hodlam pouzivat i nadale a jen kvuli tomuhle clanku si asi dnes dopreju steak.

5 0
možnosti