Dick Cheney

Dick Cheney | foto: Profimedia.cz

Lékaři srovnali viceprezidentovi USA srdeční tep

  • 4
Americký viceprezident Dick Cheney se večer podrobil neplánovanému zákroku. V nemocnici mu elektrickým šokem vrátili pravidelný srdeční tep. Šestašedesátiletý Cheney, který už prodělal čtyři infarkty, přitom vyhledal lékaře kvůli nachlazení. Dnes už by měl normálně pracovat.

Lékaři zjistili nepravidelný srdeční tep u Cheneyho, když tento jeden z nejbližších spolupracovníků prezidenta George Bushe navštívil v pondělí ráno lékaře kvůli přetrvávajícímu kašli v důsledku nachlazení.

"Večer se podrobil podrobnějšímu vyšetření a zákroku ve washingtonské nemocnici, kde strávil necelé tři hodiny," upřesnila jeho mluvčí.

Cheneymu byl v roce 1988 v důsledku srdeční choroby voperován čtyřnásobný bypass. Od té doby, co v lednu 2001 nastoupil do funkce viceprezidenta, infarkt neměl.

V březnu 2001 se však po bolestech v hrudníku podrobil chirurgickému zprůchodnění tepny a v červnu 2001 mu byl voperován kardiostimulátor, který mu má stabilizovat srdeční rytmus.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video