(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Nick Ut, AP

Pasažér pomazal záchody v boeingu lejny, let odklonili na Aljašku

  • 104
Neplánované přistání v Anchorage musela ve čtvrtek udělat posádka letounu společnosti United Airlines, které mířilo z Chicaga do Hongkongu. Jeden z pasažérů totiž pomazal dvě toalety na palubě svými výkaly.

„Obdrželi jsme zprávu o cestujícím, který znečistil toalety svými fekáliemi,“ vylíčil incident z čtvrtečního večera šéf letištní policie v Anchorage Joe Gamache.

„Fekálie rozmazal úplně všude,“ popsala společnost řádění vandala. 

Na palubě Boeingu 777-200 bylo podle BBC 245 lidí. Cestující po přistání na Aljašce byli ubytováni v hotelu, v pátek odpoledne místního času pokračovali v letu přes Tichý oceán.

Policie uvedla, že na toaletách řádil 22letý Američan vietnamského původu. Co ho k činu vedlo, zůstává otázkou. Během letu výhrůžky nedělal, ani se nedostal do sporu s posádkou. Po přistání v Anchorage byl v želízkách vyveden z letadla a poslán na psychologické vyšetření.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video