Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Němku s dcerou zavalila lavina v italských Alpách, obě zemřely

  • 11
Skupinu německých lyžařů v italské turistické oblasti Alta Val Venosta zasáhla ve středu lavina. Místo leží v provincii Bolzano nedaleko hranic se Švýcarskem a Rakouskem. Záchranáři sice ze sněhu 11letou dívku a její 45letou matku vyprostili, obě však zraněním podlehly, uvedla italská horská služba.

Horská služba oznámila, že vyproštěná dívka zemřela na následky zranění na místě, její matka později v nemocnici. Obě patřily do devítičlenné skupiny, sedm zbylých osob přežilo podle DPA bez poranění, lavina je nezavalila. 

Italská policie potvrdila, že se jednalo o Němce. Německá média následně informovala, že oběti pocházely z města Ludwigsburg v Bádensku-Württembersku.

Lyžaři se v okamžiku, kdy se spustila lavina, údajně nacházeli mimo sjezdovku. V oblasti zároveň platí upozornění na riziko lavin. Místo neštěstí bylo zprvu špatně přístupné kvůli sněhové bouři a nízké viditelnosti.  Vyproštěné později evakuovaly helikoptéry vybavené nočním viděním.

Lavina spadla na západním svahu údolí Val Venosta v oblasti Malga San Valentino nad přehradou Lago di Resia (Reschensee) poblíž lyžařského centra Haideralm, informovala italská tisková agentura ANSA.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video