VIDEO: Vedra v Číně oživila zvyk nosit ochranné kukly na sluníčku

  • 23
Na sluníčko jedině s řádnou pokrývkou hlavy. To platí hlavně v Číně, kde se lidé vydávají k moři s plaveckou kuklou, která má zabránit opálení v obličeji. Po burkinách, které jsou populární hlavně v arabských zemích, jsou stálicí v plážových trendech také facekini.

Plaveckou masku na obličej neboli facekini jsou oblíbeným trendem především v čínských přímořských oblastech. Asijské ženy už po staletí touží po co nejsvětlejší pleti, která údajně symbolizuje bohatství a krásu. Opálení lidé jsou v asijském světě naopak stále vnímaní jako ti chudí, kteří tvrdě pracují na venku na polích.

Jako ochranu před sluníčkem nosí asijské ženy ve středním věku, které plavecké kukly používají nejčastěji, často také dlouhou plaveckou kombinézu. K světlému odstínu pleti si dále pomáhají i bělícími kosmetickými přípravky, které jsou nejen v Číně, ale i dalších asijských státech velmi populární.

OBRAZEM: Bikiny, monokiny, burkiny. Vyznáte se v plavkách?

Plavecké kukly se vyrábí v různých barvách i s pestrobarevnými potisky. Pořídit si je mohou také Evropané prostřednictvím internetových obchodů, kde zájemce vyjdou na nižší stovky korun.


Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politika odvezli do nemocnice.

Video