Členové rasistické organizace Ku Klux Klan demonstrují v Madisonu v americkém...

Členové rasistické organizace Ku Klux Klan demonstrují v Madisonu v americkém státě Indiana. (31. srpna 2019) | foto: Profimedia.cz

Šalom, bílá pýcho. Židovští hackeři napadli web Ku Klux Klanu, odhalili vůdce

  • 251
Izraelští hackeři začátkem února napadli internetovou stránku organizace přidružené k militantní rasistické skupině Ku Klux Klan (KKK) a umístili na ni antifašistická hesla. Rasistům a neonacistům útočníci vzkázali, že budou vypátráni a odhaleni. V rámci útoku hackeři zveřejnili jména dvou vůdců buněk KKK, kteří jsou podle nich oba Texasané.

Hackeři se zaměřili na stránku Rytířů vlastenecké brigády Ku Klux Klanu, která byla původně plná rasistických obrázků. „Naším cílem je zasáhnout nepřátele lidskosti do srdce,“ uvedla hackerská skupina, která si v hebrejštině říká Hayalim Almonim, což lze přeložit jako anonymní vojáci.

„Neonacistická a další rasistická uskupení věří, že židé mají vševidoucí oko. Naším přáním je uskutečnit jejich fantazie a využít jejich konspirační teorie jako formu psychologické války,“ prohlásili hackeři. Ti chtějí, aby neonacisté všude na světě věděli, že budou „vypátráni a odhaleni“.

„Koupeme se v jejich slzách a vysmíváme se skřípání jejich zubů. Nikde nejsou mimo náš dosah,“ dodala skupina, která rasistické stránce vtiskla novou podobu. Krátce po napadení na ni umístila fráze jako „šabat šalom, dobrou noc, bílá pýcho“ nebo „židovská solidarita se všemi utlačovanými“.

Na stránce Rytířů vlastenecké brigády KKK, se objevilo také heslo „nikdy znovu“ odkazující na vyvražďování židů za druhé světové války nebo zvolání „Ams Yisrael Chai“, které v překladu znamená „lid Izraele žije“.

Zaměříme se na Texas, slibují hackeři

Hackeři v rámci útoku podle listu The Jerusalem Post (TJP) také odhalili identitu vůdce Rytířské vlastenecké brigády KKK, kterým je údajně Kevin James Smith z amerického státu Texas.

Na web umístili jeho fotografii, adresu, telefonní číslo, datum narození, e-mail a odkaz na jeho jméno v seznamu texaských sexuálních násilníků, kde je registrován za znásilnění čtrnáctiletého děvčete.

Neonacisté dělají po celém světě nábor teenagerů, chtějí rasovou válku

Anonymní vojáci se podle TJP zaměřují zejména na Texas, o kterém se domnívají, že v něm sídlí většina nebezpečných organizací bílých nacionalistů.

Hackeři podle listu Newsweek upozornili také na další nebezpečnou buňku KKK, která si říká Církev Ku Klux Klanu a působí v pětadvaceti státech USA. Podle hackerů vede skupinu George Bois Stout z města DeKalb ve státě Illinois, jenž měl odsud zorganizovat už několik akcí bílých nacionalistů v Indianě. 

Stout údajně pod přezdívkou TexasKKK vystupuje na nechvalně známém neonacistickém webu Stormfront, kde prosazuje bílou nadvládu.

Současný KKK netvoří pouze jedna organizace. Americká nezisková instituce Southern Poverty Law Center zabývající se bojem za občanská práva a extremistickými skupinami uvádí, že napříč USA funguje nejméně dvacítka různých uskupení vystupujících pod jménem KKK.

K nejznámějším z nich patří kromě dvojice zmíněných buněk také například Spojené klany americké, Vznešené klany americké, Loajální bílí rytíři KKK, Čestní posvátní rytíři KKK nebo Severský řád rytířů KKK.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video