Kočka domácí

Kočka domácí | foto: Profimedia.cz

V Hongkongu se koronavirem nakazila kočka, patrně od svého majitele

  • 35
Domácí kočka majitele z Hongkongu, který se nakazil koronavirem, byla taktéž infikována. Informaci přinesly úřady, podle kterých zvíře nevykazuje příznaky nemoci. V Hongkongu se tak jedná už o třetí zvíře, u kterého byl koronavirus potvrzen.

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvádí, že neexistuje důkaz, že by kočky, psy či jiní domácí mazlíčci mohli infekci přenášet na lidi.

Místo testů pes. Zvířata by podle Izraelců mohla rozpoznat COVID-19

V Hongkongu byl již dříve potvrzen koronavir u dvou psů. Infikovaná kočka je od pondělí v karanténě a později ji čekají další testy, upřesnila agentura Reuters.

Koronavirus u kočky byl dosud zjištěn jen v jednom případě, a to u zvířete v Belgii. Tato belgická kočka se podle všeho nakazila od majitele.

Hongkongské úřady poznamenaly, že je velmi pravděpodobné, že domácí zvířata se mohou od majitelů nakazit, lidé by ale neměli propadat panice a psů či koček se z preventivních důvodů zbavovat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video