Diskuze

Dubaj platí za otevřené dveře turistům, z nárůstu infekcí viní i migranty

Na sociálních se objevila řada snímků z prosluněné Dubaje, která se v posledních týdnech stala lákadlem pro turisty. Zejména pro ty evropské, kteří se snaží uniknout nejen zimě, ale také opatřením proti koronaviru. Společně s desítkami tisíc návštěvníků se ale do země prodral také covid-19 a Spojené arabské emiráty evidují od listopadu téměř čtyřnásobek případů infekce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Khaled Kadi - francouzský turista..

2 0
možnosti
VN

Nejsmutnější na tom je zjištění, že arabští šejkové jsou mnohem chytřejší než evropské vlády, o té naší ani nemluvě. Když člověk vidí ty nasupené výrazy našich "myslitelů", jak přemýšlejí jenom o zákazech a o sankcích za jejich nedodržování, úplně ztrácí jakoukoliv naději.

6 0
možnosti

Čtu dobře, obyvatel jako ČR, 930 mrtvých ???

1 0
možnosti
RK

4 min naočkovaných, jestli to u nás půjde stejným tempem jako doteď, tak očekávám 4 min tak za 2 roky.

0 0
možnosti
MZ

Shodou okolnosti v Dubaji nekolik tydnu pracovne pobyvam. Je treba dodat, ze rousky a respiratory tu na verejnosti (krome plazi) nosi opravdu kazdy a to i venku.

Vetsi a modernejsi nakupni centra vcetne restauraci nebo kancelarskych budov pak maji klimatizace s ionizatory, ktere klimatizovany vzduch i desinfikuji.

Ano, je pravda, ze behem poslednich sesti tydnu doslo k narustu, ale je take treba dodat, ze prubeh naproste vetsiny pripadu je prevazne mirny. V Dubaji je take relativne mlada populace.

7 0
možnosti
JP

J43a29n 21P44u42l60e34c

10. 2. 2021 15:04

Když máš problém, tak obviň migranty. :-)

4 16
možnosti
JB

Když jsi úplně mimo, staň se vítačem nebo svědkem Gretiným, tam tomu dáš forsáž. ;-)

5 5
možnosti
JL

Demokracie je zatim to nejlepsi, kdo co kdy vymyslel, ale jen do doby valky nebo epidemie. Pak je mnohem efektivnejsi zpusob vlady absolutisticky (za predpokladu, ze je vladce inteligentni), coz je zrovna pripad UAE. U nas mame diletantni vladu na kterou dohlizi a pomaha ji nefunkcni EU, takze vysledek je jasny.

20 0
možnosti
JB

Více než 2000 let zpátky měli v antických republikách v Řecku a Římě úřad diktátora. Byl to úředník zvolený na danou dobu v době mimořádného stavu, jako je třeba válka nebo jiné ohrožení s posílenými pravomocemi, aby věci, které je nutno řešit ihned, tak byly řešené. Někde měli třeba dva, kteří se střídali i s možností veta. 2000+ let potom nejsme schopni krizové situace řešit. Trpíme vládou naprostých neumětelů a ti nejhorší ze všech států byli odejiti do Bruselu, kde stojí ještě nad lokálními kašpary. MNáme pak dvoulevelovou dávku hlouposti a neschopnosti. Za takové situace je každá krize utrpením. Nedej bože, aby přišla třeba válka.

2 1
možnosti