JN

J25i12ř67í 79N72o96v13á82k

27. 3. 2024 20:21

No jo. Vypadá to zase na nějaké Gliwice. Pánové v klidu seděli a pak jeden se zvedl a šel dolů místo ven. A byl natočen i mezi zatýkajícími. Kolik jsme viděli už Putinových herců. Jednou na rybářské lodi, poté letušky poté vděční občané děkující za osvobození Mariupolu.

LS

Ti co stříleli se pohybovali docela profesionálně, klidně a sebejistě a budilo to dojem, že na člověka nestřílí poprvé. Na což třesoucí se zadržení na profesionální zabijáky nevypadají. A taky nevím, kdo by šel zabít desítky lidí za 500000 rublů (cca 5000 USD). V Rusku to sice není zanedbatelná částka, ale ne tak vysoká, aby to vyvážilo riziko následků. A chování “mužů v modrém” je též velice podivné. Po akci “paneláky 1999” je to teorie uvěřitelná a určitě ji nelze šmahem vyloučit. Pravda ale je, že Putinovi to do karet nehraje a “stopu Ukrajina” se sice snaží křečovitě dokazovat, ale ad hoc, připraveno to tak určitě nebylo, Tádžikové, žádné vlajky s hákenkrajcem, fotky Bandery, ohořelých ukrajinských pasů atd.

LJ

Přesně tak, kdyby to byla akce FSB a cílem bylo hodit to na Ukrajince, tak rovnou budou mít na sobě zmíněné nášivky a nebudou řvát "allahu akbar" ale spíš "sláva Ukrajině". Tohle připomíná, jak když po střelbě na univerzitě dezoláti tvrdili, že to byla akce CIA s najatými herci.

Prostě to udělali islamisti a Putin se teď toho snaží využít-ukázat na Ukrajinu.

O těch zadržených mám ale taky pochybnosti, bohužel z Ruska se pravdu nikdy nedozvíme.

PH

Tak zrovna v Rusku nazývat pochybnosti a snahu o hledání pravdy za konspirační teorie mi přijde trochu ujeté, vzhledem k tomu, že lež je tam defacto pevná součást vládní politiky. Tam jsou pochybnosti k tomu, co Kreml hlásá, naprosto namístě.

JS

Pokud je potřeba skrýt pravdu, tak je nutné vypustit co nejvíce konspiračních teorií a v nich se pravda ztratí i kdyby tam nakrásně byla.

Foto

J90i47r37i 42B43i71l96i15n95a

27. 3. 2024 23:01

V tom se Putinovi kluci primo prekonali po sestreleni toho Malajsijskeho B777...

PR

Vůbec nechápu, kde se ty konspirační teorie berou, když je naprosto jasné, že za útokem stojí Německo, jako pomsta za přechod německé reprezentace na dresy Nike :)

MN

Já nevím, proč furt všichni považují konspirační teorie za něco negativního. To je normální, říká se tomu hypotézy. Když třeba detektiv vyšetřuje zločin, tak musí vzít všechny možné varianty v úvahu a logicky uvažovat.

To co autor napsal, to je všechno pravda, že Putinovi se to nehodí do krámu a že to vlastně ani nepotřebuje. Ale jednu zásadní výhodu pro Rusko vidím a to, že Rusko nyní dostává ten soucit ze světa. Že ukradli Ukrajině tu roli otloukánka a svět teď s Ruskem soucítí. To je klasická finta, dělají to děti i dospělí, když chtějí získat pozitivní pozornost, tak se hodí marod a hnedka všichni kolem nich skáčou.

PH

Myslím, že ten soucit už zase opadl. Teď spíš svět sleduje, jak se v tom vysvětlování Putin motá, a čeká, co z toho ještě vyleze.

MN

A jaké konspirační mlhy halí přistání na měsíci?

RP

A co videa z útoku. To jako fakt chcete šířit dezinformace!

Vždyť ten článek je na těch videích postaven.