Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Zákaz vystoupení z NATO. Kongres USA přijal zákon omezující moc prezidenta

Americký Kongres v rámci návrhu zákona o obranné politice známého pod zkratkou NDAA schválil opatření, které zakazuje i budoucím prezidentům jednostranně, tedy bez souhlasu Kongresu, opustit Severoatlantickou alianci (NATO). Informoval o tom server The Hill. Zákon NDAA včetně tohoto opatření podle očekávání podepíše prezident Joe Biden.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Tedy ne že bych si vystoupení Spojených států z NATO přál, ale vyhraje-li opět Trump a nepovede se to nějak přiohnout jako posledně, bude mít tenhle zákon při republikánske většině v Kongresu trvanlivost Babišova EET!!? Tohle je přece jen projev zoufalství!!

1 0
možnosti
TN

Krasna prace, USA proste tu demokracii umi a toto je krasna ukazka toho, ze demokracie a svoboda se nerovna anarchie. Za mne

3 0
možnosti
IS

A v USA sevza Trumpa nějaká anarchie konala? Popište.

0 0
možnosti
Foto

Trumpeta už druhou šanci to Americe zase pohnojit nedostane, to je jisté!

A nyní všichni mohou vidět že těm ruským monstrům se věřit nedá a NATO tu musí být jinak vy klucí pitomí zase budete lést po stromech jako opice!

4 4
možnosti
IS

Musíte mít zaručený zdroj informací jelikož jinak byste nemohl tvrdit to co tvrdíte.

2 6
možnosti
MB

Trump mimo svého závazku Putinovi, že zlikviduje NATO o co se jž neúspěsně pokusil, opět slibuje, že zruší Obamacare, zakáže muslimy a podruhé učiní Ameriku velkou. Doufejme, že ne tak, jako když zpackal bezpečnostní reakce USA na COVID-19 a zbytečně napomohl smrti čtvrt milionu Američanů. Trump se během svého působení v Bílém domě pokusil překročit mnoho hranic, ale neuspěl. Navrhl například, aby daňový úřad prováděl trestní audity jeho politických protivníků a aby příslušníci pohraniční stráže stříleli migranty do nohou. Z druhého svazku zprávy zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera také víme, že se Trump v deseti případech pokusil bránit výkonu spravedlnosti. Tyto neúspěšné pokusy o porušení zákona, stejně jako Trumpův neúspěšný puč, byly zbrzděny, protože ostatní úředníci, jako například viceprezident Pence, odmítli s Trumpem spolupracovat. Pokud Trump v roce 2025 znovu získá Bílý dům, nejenže nezůstanou žádné osoby nebo úředníci, kteří by Trumpa v jeho druhé vládě mohli brzdit, ale ve Sněmovně reprezentantů, ne-li v Senátu, zůstanou jen trumpovci. A on už dnes prohlašuje, ze veškeré ozbrojené složky mu budou muset složit přísahu věrnosti a bezpomínečné poslušnosti.

6 5
možnosti
IS

Výše uvedený post se rovná šíření poplašných zpráv.Trump nikdy nebyl a není diktátorem, americký president nemá neomezenou moc a nemůže si dělat co chce. Toto je nový demokratický trend, zastrašit voliče před jeho zvolením. Co se týče covidu viním Trumpa z toho, že sbaštil co mu nakukal Fauci a CDC. Fauci financoval gain of function a dodnes se neví, proč a jakým způsobem se covid rozšířil po celém světě. Trump reagoval téměř okamžitě, z toho si však nedělala hlavu Pelosi, která ještě koncem února 2020 vyzývala veřejnost k oslavám čínského nového roku v SF. Trump byl tlačen ze všech stran aby dělal nějaká opatření tak nastartoval Operation Warp Speed a tím urychlil vyvinutí vakcíny za což je dnes je kritizován. Násilné protesty po smrti Floyda bohužel nezastavil pomocí National Guard, což mu umožňuje Insurrection Act of 1807 to byla jeho další velká chyba. Sběh covidu a ničivých protestů může být nazváno perfect storm. Trumpovým problémem byli lidé kolem něj, spousty Obamových pohrobků, kteří si dali za úkol znemožnění jeho práce za každou cenu, špiclovali a úmyslně vynášeli utajené informace. Stačí jak zainteresováni byl DOJ a FB spolu s MSM. Levicová media a sociální platformy pracovali ruku v ruce s cenzurou, která byla až do té doby nemyslitelná. Pomlouvačná a nenávistná kampaň proti němu byla pomstou za prohru Hillary, s kterou v žádném případě nebylo nepočítáno. Trumpova nezkušenost coby politika se projevila naplno nasloucháním těch, kteří byli a jsou součástí Washingtonského bahna dodnes. Zmanipulované volby vše jen korunovali. Podle včerejšího dokumentu se přiznal 1 z 5 voličů, že podváděli při volbách hlasováním několikrát či vyplňováním ballotů za jiné. https://www.washingtonexaminer.com/news/washington-secrets/coming-clean-1-in-5-admit-2020-election-fraud

Demokraté mají obavy, že Trump vyhraje a proto nasadili tvrdý kalibr lží. BTW, členové Kongresu a Senátu jsou voleni voliči jednotivých států, takže tvrzení o trumpovcích v obou komorách je pustá lež

6 10
možnosti
JK

Správný krok.

7 1
možnosti
Foto

J13i27r79i 40B25i92l63i47n39a

15. 12. 2023 22:42

Takze demokrati spolu se skutecnymi republikany vypalili Putinovi a Trumpovi rybnik. Bravo!

8 2
možnosti
Foto

J19i32r53i 32B12i80l33i16n44a

15. 12. 2023 23:34

Ma to ovsem hacek... Trump by sice coby prezident nemohl vyvest Spojene staty z NATO, ale jako vrchni velitel americke armady by mohl Severoatlantickou alianci zradit a v pripade ruskeho utoku na jednu ze clenskych zemi by nemusel prijit na pomoc.

A ze je toho ten pan schopen, o tom snad nikdo nepochybuje.

6 3
možnosti
PK

Trochu mimo téma ale i tak.Nevím co si myslet o těch,kteří sní o vystoupení ČR z NATO.

Kdysi hodně dávno,po pádu komunistické totality a po 20 letech okupace sovětskými vojsky jsme si řekli,že chceme být členy ,,západního" společenství.

Jsme členy NATO,žádná jiná,lepší varianta pro naši zemi neexistuje.

Určitě není dobře spoléhat jenom na spojence ale vlastními silami se připravovat na konflikt,prostě začít brát vlastní obranu a bezpečnost vážně a to holt něco stojí.

9 1
možnosti
FE

Vystoupení z NATO by byl moudrý krok pro USA

1 13
možnosti
MK

Obavy evropských politiků že by Trump (USA) opustil NATO je úsměvné: 1 USA by přišla o svůj vliv v Evropě. 2 V případě, byť hypotetického konfliktu s Čínou by NATO Americe rozhodně chybělo.

4 7
možnosti
JZ

velká část trumpoidního kultu vůbec netuší, co to NATO je. Mluvím z osobní zkušenosti, ale je to jasné i z toho, že jim to individuum vykládá, že by vystoupením z NATO USA uspořily "miliony ročně" a oni mu tleskají

V jakémkoliv konfliktu s Čínou by NATO Americe nijak nechybělo. Jak by pomohla Česká republika, Bulharsko, nebo Turecko? Prostě vůbec nijak. Případní spojenci by byli výlučně anglosaští. Vzhledem k tomu, že takový konflikt Čína začne až v situaci, kdy bude mít v západním Tichomoří zdrcující materiální i lidskou převahu, jsou to ale všechno nesmyslné úvahy

4 1
možnosti
ZV

Měli do toho zákona dat, že Biden má vždy pravdu . A to navždy.

9 7
možnosti
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  21:20

Aktualizujeme Na severu Íránu v neděli havaroval vrtulník s íránským prezidentem Ebrahímem Raísím, jehož stav je...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Obrat. Neučte už sporné teorie o 72 pohlavích, instruuje britská vláda školy

19. května 2024  20:22

Britská vláda představila nové pokyny pro sexuální výchovu. Vyzývá v nich školy, aby přestaly učit...

Armáda pošle miliardy „do luftu“. Kbely dostanou novou věž a dopravní letadla

19. května 2024  20:21

Armádní letectvo získá o téměř devatenáct miliard korun víc pro následující čtyři roky, než bylo...