(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Iveta Palyová, MAFRA

Kočka už ho nebavila. Tchajwanec poslal zvíře do útulku v balíku

  • 56
Neobvyklým způsobem se rozhodl poskytnout svou kočku k adopci třiatřicetiletý Tchajwanec. Místo aby zvíře do útulku přinesl, poslal ho poštou jako expresní balík. Kromě pokuty za porušení práv zvířete musel zaplatit i za to, že kočku odeslal nenaočkovanou.

Úřady nezodpovědného majitele vypátraly za pomoci doručovací služby a záběrů z bezpečnostních kamer. Informoval o tom server BBC s odvoláním na tchajwanský zpravodajský web UDN. 

Za svůj čin dostal třiatřicetiletý Yang od úřadů pokutu 60 tisíc tchajwanských dolarů (v přepočtu asi 44 tisíc korun). Tím však trest nekončil. Poté, co v útulku zjistili, že kočka není naočkovaná proti vzteklině, musel muž zaplatit dalších 30 tisíc (asi 22 tisíc korun). 

Muž se údajně své kočky vzal proto, že už neměl čas se o ni starat, uvedl server BBC. Dodal také, že zvíře utrpělo v minulosti úraz nohy a má dodnes problémy s její pohyblivostí. Majitel se kočce údajně pokoušel všemožně pomoci a to včetně tradiční čínské medicíny, například akupunktury. Avšak bez úspěchu. 

Navzdory tomu, co zvíře potkalo, je kočka v pořádku a útulek ji plánuje nabídnout k adopci. Zároveň veřejnost vyzval k tomu, aby se v případě, že se lidé o svého mazlíčka nadále nechtějí nebo nemohou postarat, vyvarovali podobných způsobů předání do útulku a zvolili běžný způsob předání zvířete. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video